Discută cu
medicul Fares
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Ce poți păți vara dacă ai imunitatea scăzută

Sfaturi Practice

Nu doar pentru sezonul rece trebuie să ne întărim imunitatea, nu doar iarna ne îmbolnăvim de răceală și gripă. Vara ne pândesc tot atâtea pericole. Astfel, e bine încă de acum să avem grijă de organismul nostru, să consumăm multe fructe și legume bogate în vitamina C, plante și ciuperci medicinale, siropuri pe bază de miere și propolis. Se găsesc din abundență în piețe și în magazinele naturiste. Iată mai jos cele mai frecvente afecțiuni ale verii care ar putea fi prevenite printr-o imunitate puternică.

Răcelile

Da, se poate răci și vara. Trecerea de la canicula de afară la aerul condiționat din interior, filtrele murdare ale acestui aparat, purtătoare de virusuri și bacterii, consumul de băuturi reci, toate acestea pot provoca infecții respiratorii, dureri în gât, laringite, faringite.

ulei esentialOtita

Scăldatul în mare sau în piscină, nisipul și praful care pot intra în ureche, temperaturile ridicate și apoi expunerea la aerul condiționat, toate acestea favorizează apariția otitei. Afecțiunea se manifestă cu durere, uneori destul de severă, dar și cu febră, amețeală, scurgeri din ureche. E recomandat să mergi de urgență la medic, iar ca tratamente naturiste acasă poți face spălături cu ceai de mușețel sau de urzică, poți folosi uleiuri esențiale pentru efectul lor antibacterian, administrându-se în ureche 1-2 picături de ulei esențial (de busuioc, cimbru, mușețel, lumânărică, cuișoare, ti-tree), diluat în ulei călduț de măsline. Tot cu uleiuri esențiale poți face inhalații sau le poți pune sub formă de compresă.

Infecțiile urinare

Ținutele sumare din timpul verii, înotul în apă rece și purtarea costumului de baie ud pot favoriza infecțiile urinare. Sunt cu cât mai frecvente și mai supărătoare cu cât imunitatea este mai scăzută. Se manifestă prin dureri abdominale și febră, dureri și usturimi la urinare, nevoie stringentă de a merge la toaletă, stare generală de rău. Se tratează cu antibiotice naturale pe bază de uleiuri esențiale și cu multe ceaiuri din plante cu efect diuretic.

Herpesul

Apare în urma expunerii la soare, pe fondul imunității scăzute. Virusul se află în stare latentă în organism și recidivează atunci când sistemul imunitar este slăbit. Usturoiul este un remediu naturist excelent. Pe lângă faptul că întărește imunitatea, are proprietăți antiseptice, antivirale și antimicrobiene, stopând evoluția herpesului și vindecându-l. Astfel, imediat ce apare senzația de arsură și furnicături la nivelul buzei, imediat ce apar primele pustule, strivește un cățel de usturoi și aplică-l pe zona afectată. Tinctura de propolis este un alt antibiotic natural care combate cu succes herpesul. Se tamponează zona afectată de trei ori pe zi.

 

 

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.