facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-04-30
Vizualizari: 3972
Comentarii: 0
Ce îţi spun durerile din zona ficatului

De fiecare dată când te doare în partea dreaptă, sub coastă, te gândeşti automat că este o problemă cu ficatul. Să fie într-adevăr aşa? Şi dacă da, ce îţi spun durerile de ficat, cât de periculoase sunt?

Ei bine, ficatul nu prea doare. Senzaţia de apăsare şi disconfort pe care o simţi în acea zonă are, de obicei, legătură cu alte organe. Spre exemplu, durerea după efort (îţi aminteşti când alergai la orele de educaţie fizică?!) are legătură cu intestinul gros şi cu o acumulare de gaze care creează presiune în zonă. Durerea după o masă copioasă ţine de vezica biliară, care se contractă cu putere pentru a elibera cât mai multă bilă. Colicile biliare, nevralgiile intercostale sau chiar sindromul colonului iritabil sunt alte afecţiuni care îţi pot da dureri în zona ficatului.

 reinnoieste celulele hepaticeDeci, nu durerea este principalul simptom al unei afecţiuni a ficatului. Când ai într-adevăr probleme cu acest organ, semnele sunt următoarele:

- îngălbenirea pielii şi a albului ochilor - e semn de hepatită sau de probleme cu vezica biliară.

- greaţă, vărsături, pierderea poftei de mâncare - insuficienţă hepatică, hepatită.

- oboseală permanentă - o posibilă leziune a ficatului, hepatită.

- urină închisă la culoare - bila nu funcţionează cum trebuie.

- durerea - apare într-adevăr la ficat doar dacă ai un abces hepatic, traumatisme sau cancer.

Trebuie să ştii că ficatul, chiar dacă nu e foarte "zgomotos" şi nu "doare" când are o problemă, el mai şi oboseşte. Îl obosesc de obicei mesele bogate în grăsimi, prăjelile, alcoolul, dulciurile, alimentele procesate. "Gura lui de oxigen" constă în ceaiuri medicinale şi remedii naturiste cu efect hepatoprotector, regenerator, coleretic-colagog. E recomandat ca, din când în când, să faci câte o cură de detoxifiere a ficatului, să ai, pe termen lung, grijă la alimentaţie şi să nu faci excese. Când durerile din partea dreaptă nu-ţi dau pace, mergi la medic pentru un set de analize!

Recomandarea Fares: Ceai Hepatocol, susţine buna funcţionare a ficatului şi a vezicii biliare.

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri