facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-01-10
Vizualizari: 830
Comentarii: 0
Ce înseamnă, pentru Diana Bișinicu, cei 7 ani de-acasă

Când vorbim despre cei șapte ani de-acasă ne gândim în primul rând la educație, la bun simț, la formarea personalității. Pentru artista Diana Bișinicu, mamă a unei fetițe de 6 ani, înseamnă mult mai mult. Știe că acum se pun bazele viitorului adult din toate punctele de vedere, inclusiv al sănătății. De aceea, este foarte atentă la alimentația micuței Riana. A devenit expertă în rețete simple și sănătoase, în produse pentru întărirea imunității și în remedii naturale la care apelează la nevoie.

Cum te-ai schimbat de când o ai pe Riana?

Mi s-a deschis orizontul către tot ce este sănătos, de la alimentație, până la tot felul de uleiuri esențiale și remedii din plante pe care le folosesc atât pentru ea, cât și pentru noi. Aducerea unui copil pe lume este o mare responsabilitate. Ce facem acum, în primii ani, ce sădim acum în copil, se va vedea mai târziu, atât emoțional, cât și fizic. Celulele lui care se formează în perioada aceasta sunt influențate de ce îi dăm să mânânce, cu ce-l tratăm când răcește. Asta înseamnă cei șapte ani de-acasă, baza acum se pune din toate punctele de vedere. Știați că cele mai multe boli de la maturitate provin din copilărie? Copiii se nasc perfecți. De noi depinde cum îi transformăm.

Și tu cum formezi această bază sănătoasă?

Emoțional, prin dragoste necondiționată, prin încrederea pe care o sădesc în ea în fiecare zi, prin cum ne purtăm în familie și multe, multe altele. Dacă ne referim strict la sănătatea organismului, de la început am căutat să o hrănesc corect, echilibrat, să o feresc de produsele nocive. Ani la rând a mers cu mine la emisiuni, la evenimente unde mereu eram cu o caserolă de avocado și broccoli la mine. Cei din jur se uitau ciudat, spunând probabil în mintea lor că sunt exagerată, dar nu m-a interesat, tot ce voiam era să știu că o alimentez sănătos. Am obișnuit-o să mănânce mult crud, mult verde. Până acum nu a gustat fast-food, iar dacă vrea ceva dulce, nu o frustrez, îi dau, dar mai mult raw vegan. Acum, spre exemplu, îi pregătesc avocado pisat și întins pe pâine cu o lingură de semințe de cânepă și castravete.

Aceleași lucruri le mâncați și voi la masă?

Da, evident. Părinții sunt cel mai bun exemplu pentru copilul lor. Gătesc preparate simple, nu sunt o mare bucătăreasă. Fac legume la grătar sau la cuptor, friptură, risotto, paste cu fructe de mare, salate, lapte vegetal în casă pe care-l combin cu semințe de chia și cereale integrale.

Pentru că e la școală, în comunitate, cum îi întărești imunitatea ca să o ferești de epidemiile de gripă și răceală?

În fiecare an, de prin vară, începeam o cură cu suc de cătină cu miere și s-a văzut, în primii doi ani de grădiniță a răcit doar de două ori. Mie nu-mi lipsește cătina din congelator. Pe lângă asta, de aproape un an am descoperit uleiurile esențiale din care fac tot felul de combinații, în funcție de afecțiunea pe care vreau să o tratez. Preventiv, pentru imunitate, pun într-un roll on o bază de ulei de cocos în care amestec ulei esențial de rozmarin, scorțișoară, eucalipt, cuișoare, arbore de ceai și portocală sălbatică. Îi dau Rianei timp de 21 de zile, dimineața și seara, în tălpi, căci de acolo se absoarbe cel mai bine la nivel celular. Rezultatele sunt foarte bune, până acum n-a răcit deloc, în ciuda variațiilor de temperatură. Dacă văd că dă semne să tușească, îi amestec eucalipt, mentă, ti-tree și alte uleiuri, o dau pe piept, pe spate și îi trece peste noapte. Nici eu nu mă culc fără uleiuri esențiale, îmi fac diverse combinații atât în lampa de aromaterapie, cât și în capsulă vegetală, consumată intern. M-au ajutat în problema cu ovarele micropolichistice. La început am fost sceptică, dar apoi am văzut că au super rezultat.

Să înțelegem că ești adepta remediilor naturiste

Le prefer în locul celor de sinteză. Se știe că acestea din urmă tratează ceva, dar dăunează în altă parte. E mult mai sănătos și mai sigur să folosim tratamente din plante.

Ceaiuri bei de plăcere sau de nevoie?

De plăcere beau ceaiuri exotice, de mango, papaya, mandarine, de vanilie etc. Pe cele clasice, din plante, le am în sertare și le folosesc la nevoie, nu pot să mă declar vreo împătimită a lor.

Care e, pentru tine, regula de bază pentru o viață sănătoasă?

E o combinație între alimentație echilibrată, suficient somn și hidratare. Eu nu sunt neapărat un exemplu, nu pot să spun că respect cele trei mese pe zi și două gustări, sau că dorm 8 ore pe noapte. Dar sunt o persoană puternică și reușesc cumva, atunci când fac excese de vreun fel, să am mai multă grijă ulterior și să compensez prin întărirea imunității.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri