×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Ce infecţii putem trata cu ajutorul uleiurilor esenţiale

Articole de Specialitate

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii apelau la plante medicinale pentru a-si trata diverse tipuri de infecţii. Stiau cum să acţioneze şi la ce să apeleze în cazul unei dureri de dinţi, a unei infecţii digestive ori respiratorii. Pentru că fiecare afecţiune are iarba ei de leac. Folosită sub formă de ulei esenţial, are un efect chiar mai puternic decât multe antibiotice de sinteză din farmacii.

Pentru infecţii respiratorii – uleiul de cimbru

Este antifungic, antimicrobian şi antibacterian cu spectru larg. Este cel mai bun tratament dacă suferi de infecţii ale gâtului, bronşite, amigdalite, răceală şi gripă. Se administrează intern, câteva picături diluate într-un ulei de măsline, sau extern, în inhalaţii sau în lampa de aromaterapie. Cimbrul conține niște compuși care acționează asupra membranei bacteriilor, reducându-le permeabilitatea și, în felul acesta, distrugându-le.

Pentru afecţiuni stomatologice – uleiul de cuişoare

El acţionează asupra unui spectru larg de germeni patologeni, având proprietăţi antibacteriene, antifungice, antiinflamatoare, antinevralgice. Dacă te doare un dinte, aplică local câteva picături pe o bucăţică de pansament, iar dacă ai gingiile inflamate, clăteşte gura cu apa în care ai pus 2-3 picături de ulei de cuişoare.

Pentru infecţii digestive – uleiul de mentă

Este util în toxiinfecţii alimentare, enterocolite, colici, balonări şi indigestii, dar şi în sinuzite, bronşite, cistite şi prostatite. Se administrează 3-5 picături de 3 ori pe zi, în miere (pentru adulţi).

Pentru răni, abcese şi furuncule – uleiul de arbore de ceai

Folosit extern, este unul dintre cele mai neiritante uleiuri. Se diluează în apă călduţă, obţinându-se o soluţie antiseptică şi antiinfecţioasă, cu care se şterge locul afectat.

 

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.