facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2019-05-13
Vizualizari: 800
Comentarii: 0
Ce e bine să faci în prima zi de răceală

Chiar dacă am scăpat de iarnă și afară se face tot mai frumos, virusurile de răceală și gripă ne dau de furcă la schimbarea de anotimp. Efortul pe care-l depune organismul pentru a se adapta mediului înconjurător, faptul că e devitaminizat după iarnă și are imunitatea scăzută, toate acestea ne fac vulnerabili. Nu e nicio surpriză să răcești primăvara. E important doar să iei măsuri din prima zi, pentru a diminua simptomele și a scurta perioada de vindecare.

- Bea multe ceaiuri din plante medicinale. Potrivit medicului Fares, Carmen Nonn, lichidele călduțe fluidifică secrețiile, ajută la eliminarea lor, te hidratează și scad febra. Ceaiul de eucalipt desfundă nasul, cel de cimbru acționează ca un antiseptic natural, cel de pătlagină te scapă de tuse, este emolient, expectorant, antiinflamator, cel de rădăcină de lemn dulce face și el minuni pentru gâtul iritat, ceaiurile de goji, afine, merișoare, zmeură, măceșe și cătină îți întăresc imunitatea, iar ceaiul de scoarță de salcie scade febra.

- Bucurăte de aromaterapie! Fă inhalaţii în care adaugi câteva picături de ulei esenţial de eucalipt, de mentă, cimbru sau cuişoare, care vor descongestiona căile nazale şi vor calma tusea, prin umezirea gâtului uscat.

- Pofta de mâncare e scăzută în primele zile de răceală. E bine să optezi pentru alimente ușoare, precum legume la cuptor, supe/ciorbe de pui, iaurt cu cereale integrale, fructe proaspete bogate în vitamina C (citrice, kiwi, fructe de pădure). Evită alcoolul, alimentele grele, grase, bogate în aditivi.

capsule- Odihna suplimentară este foarte importantă deoarece ajută organismul să se refacă. Ar fi recomandat chiar să-ţi iei o zi liberă de la serviciu sau măcar să nu-ţi mai impui acelaşi ritm alert de muncă. Îţi va fi oricum foarte greu să te concentrezi şi să dai acelaşi randament ca atunci când te simţi bine.

- Nu recomandăm antibioticele. Fiind vorba de o infecție virală, antibioticele nu au niciun efect pozitiv, dimpotrivă, afectează și mai mult flora intestinală și scad imunitatea. În schimb, te-ar ajuta enorm pastilele din plante. Capsulele Biosept pe bază de frunze de măslin, lichen de piatră, muguri de plop, scoarță de salcie și cuișoare scad febra, reduc simptomele neplăcute, întăresc imunitatea, având efect antiviral și antiinflamator. Capsulele Algoplant, ce conțin un mix de uleiuri esențiale, te scapă de durerea de cap.

- Siropurile Biosept nu trebuie să-ți lipsească din casă. Cel cu lichen de piatră, cimbrișor, cuișoare, echinacea, frunze de măslin sau scorțișoară are efect antibiotic natural, antiviral, antifebril, antiinflamator și expectorant. Îți poți prepara în casă siropuri de ridiche neagră, de hrean cu miere, de ceapă sau de morcov.

- Încheie-ţi ziua cu o baie fierbinte, pentru a relaxa muşchii încordaţi. Poţi pune în apă sare de mare sau câteva picături dintre uleiurile esenţiale de mai sus. Vrei dormi ca un prunc şi te vei trezi alt om.

Toate aceste lucruri pot opri răceala din evoluție, riscul de complicații e redus spre zero, iar simptomele vor fi mult mai ușor de suportat.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri