facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-04-20
Vizualizari: 707
Comentarii: 0
Ce e bine să faci dacă vrei să rămâi însărcinată

O sarcină poate apărea când nu te aștepți, dar sunt multe femei care își planifică momentul și se pregătesc intens înainte. Pentru ca șansele de reușită să fie mai mari și pentru a avea un copil sănătos, sunt câteva lucruri care trebuie făcute.

Un set de analizecapsule mami si bebe

Mai întâi de toate, mergi la medicul de familie, la ginecolog sau la specialistul în fertilitate, care te va îndruma spre câteva investigații de rutină: ecografii ginecologice, testul Papanicolau, analize de sânge, pentru a vedea care e starea sistemului reproducător, dar și ce probleme de sănătate și ce nevoi are organismul tău. În plus, e bine de aflat istoricul afecțiunilor în familiile celor doi parteneri (diabet, astm, sindrom Down, hipertensiune etc,). Nu strică o vizită la endocrinolog, la dentist, poate și la nutriționist (în cazul în care există un surplus de greutate).

Începe să iei acid folic

Cu cel puțin 3 luni înainte de momentul concepției e bine să urmezi o cură de acid folic. Tubul neural al copilului se formează în primele 28 de zile de sarcină, iar acidul folic este vital încă din prima zi. Astfel, până când afli că ești însărcinată, pot trece câteva săptămâni importante, fiind prea târziu pentru a remedia deficiențele din organism. Tocmai de aceea e bine să începi să iei acid folic chiar din momentul în care te hotărăști să devii mămică. Acidul folic se ia în continuare și pe perioada sarcinii, deoarece ajută la dezvoltarea corectă a fătului, reduce cu 70% riscul de malformații la nivelul creierului, inimii sau măduvei spinării, reduce riscul de avort spontan și de naștere prematură.

De unde iei acidul folic, sau vitamina B9? Se găsește în verdețuri, broccoli, citrice, leguminoase, avocado, nuci și semințe, fasole verde, sparanghel, gălbenuș de ou, mazăre, ananas, căpșune, banane etc. Însă alimentele conțin o cantitate prea mică. Medicii spun că ar fi nevoie să mănânci cam un kilogram de spanac gătit pentru a-ți asigura doza necesară, mai ales că această vitamină nu se stochează în organism. Astfel, e necesar să apelezi la suplimente alimentare.

Stilul de viață

În afară de analize și de consumul de acid folic, e bine să pui mai mult preț pe sănătate. Trebuie să renunți la fumat, să reduci considerabil cantitatea de alcool și să ai grijă la medicamentele pe care le ei. Multe sunt contraindicate atât pe perioada sarcinii, cât și înainte. De asemenea, mănâncă sănătos, „curat”, fă mișcare, iar dacă ești supraponderală, încearcă să mai dai jos câteva kilograme, sub supravegherea unui nutriționist. Ești stresată, anxioasă, nu te odihnești bine noaptea? Poți apela la ajutoare din natură (ceaiuri și capsule Distonoplant pe bază de plante). Oricât de mult îți dorești un bebe, lasă lucrurile să vină de la sine. Iar dacă în 6 luni nu se întâmplă nimic, mergi la un specialist în fertilitate.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri