facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-11-23
Vizualizari: 789
Comentarii: 1
Ce e bine să faci când te doare gâtul

Durerea în gât dată de răcelile de sezon este neplăcută, îți creează o stare de iritare și parcă te împinge să dai fuga la farmacie să-ți iei medicamente. Însă această problemă își găsește rezolvare mult mai ușor, cu remedii din natură și câteva măsuri ce țin de stilul de viață.

De ce remedii ai nevoie

Bea ceaiuri medicinale. Este foarte important să bei multe lichide pentru a-ți menține gâtul hidratat, mai ales acum, când este iritat și inflamat. Lichidele nu trebuie consumate foarte fierbinți, deoarece pot produce iritații suplimentare la nivelul mucoasei, iar microleziunile create favorizează apariția bacteriilor. Ceaiurile se beau călduțe, eventual îndulcite cu puțină miere.antiseptic al gurii si gatului

De mare ajutor sunt comprimatele masticabile sau dropsurile naturale, cu plante, miere, uleiuri esențiale. Acestea stimulează producerea de salivă care în sine e un dezinfectant natural și menține gâtul hidratat. Ele se pot face în casă sau, mai simplu, le găsești gata preparate în magazinele naturiste. Comprimatele Biosept plus conțin 3 plante cheie pentru apărarea organismului, propolis și 9 uleiuri esențiale cu puternică acțiune antivirală.

Gargarele cu apă călduță și sare sau cu apă și uleiuri esențiale sunt de mare ajutor, deoarece au proprietăți dezinfectante, antibacteriene.

De asemenea, se pot face diverse combinații pe bază de miere și legume cu efect antibiotic natural, cum ar fi ceapa, usturoiul, hreanul, ridichea neagră. Există o gamă largă de siropuri Biosept gata preparate de experții în fitoterapie, care conțin ingrediente naturale binefăcătoare, în caz de răceală.

Ce alte măsuri să iei

Folosește un umidificator de cameră. Iarna, din cauza surselor de încălzire, aerul e mai uscat și usucă, la rândul lui, gâtul.

Fă inhalații cu uleiuri esențiale. Aburul cald, îmbogățit de proprietățile vindecătoare ale plantelor, descongestionează căile nazale, calmează iritația gâtului și grăbește vindecarea.

Evită factorii iritanți, precum fumul de țigară, schimbările de temperatură.

Mare atenție și la alimentație, în această perioadă. Evită tot ce e uscat, crocant, picant (chipsuri, covrigei) sau cu gust acid (băuturi carbogazoase, oțet), renunță la cafea și la alcool până dispare durerea, căci și acestea deshidratează și usucă gâtul. Medicii recomandă alimentele moi, care se înghit ușor și nu lezează pereții gâtului (supe, piureuri, legume la abur, ouă fierte...).

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
Comentarii

Bună dimineața !
De ceva timp am niște chiorăieli la stomac mai ales pe parcursul nopții și oarece disconfort!
Ziua , numeroase stări de reflux gastro și flatulenta!
Îmi puteți recomanda Biomicin Forte pentru a scăpa de disconfortul abdominal?
Vă mulțumesc !

Țențu Iulian
28 Noiembrie 2021
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri