facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2016-04-19
Vizualizari: 662
Comentarii: 0
Ce bine că a ieșit soarele! Vitamina D ne ferește de infecții respiratorii

Iată încă un motiv pentru care trebuie să ne bucurăm că a venit primăvara! Expunerea la soare crește nu doar nivelul de serotonină, „hormonul fericirii”, ci și aportul de vitamina D. Aceasta din urmă, denumită și „vitamina Soarelui”, aduce o mulțime de beneficii în organism. Unul dintre ele este că ține la distanță infecțiile respiratorii.

Cercetările au scos la iveală faptul că un aport crescut de vitamina D ajută pacienții cu infecții pulmonare să se vindece mai repede. Iar asta deoarece o doză mai mare de vitamina D reduce răspunsul inflamator al organismului la infecție, scăzând daunele produse la nivelul plămânilor, aflăm de pe descopera.ro. Mai concret, vitamina D reduce inflamațiile din organism și crește, în același timp, cantitatea unor proteine cu rol antimicrobian care luptă cu germenii și virusurile. Acest efect al vitaminei D nu interferează cu acțiunea antibioticelor, asta înseamnă că expunerea la soare poate fi utilă și în tratarea pneumoniei.

Un alt studiu publicat în revista americană Pediatrics arată că acei copii care iau suplimente cu vitamina D pe timpul lunilor de iarnă, când expunerea la lumina soarelui e limitată, își reduc la jumătate riscul de a suferi de infecții respiratorii. Iar persoanele cu un nivel normal de vitamina D, care totuși fac o infecție respiratorie, au simptome mult mai ușoare și se vindecă într-un timp mult mai scurt.

Trebuie să știți că cea mai mare cantitate de vitamina D (70%) o asimilăm prin expunerea la soare, restul (30%) din alimente și suplimente. 20 de minute de stat la soare pe zi sunt suficiente. Această vitamină reglează absorbția de calciu și fosfor în organism, fiind esențială pentru sănătatea oaselor și dinților. În același timp, crește imunitatea organismului, îl ajută să lupte cu infecțiile, ba chiar poate reduce apariția mai multor forme de cancer.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri