facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2015-05-19
Vizualizari: 757
Comentarii: 0
Ce afecțiuni apar în perioada sarcinii

Uneori, pe perioada sarcinii, viitoarele mămici se confruntă cu anumite afecțiuni, care au însă soluții. În organismul unei femei se produc tot felul de modificări, care pot da neplăceri și probleme de sănătate, de la stările de greață din primele luni, până la afecțiuni gingivale și căderea părului. Însă toate acestea merită din plin! Trebuie doar să știi de ele, să nu te sperii când apar și să le tratezi cu remedii blânde, din natură.tratament din plante

Grețurile. De obicei debutează în a 6-a săptămână și scad în a 13-a. Se pot declanșa în orice moment al zilei, la diferite mirosuri, gusturi, stimuli exteriori. Nu prea există reguli în acest sens, variază de la femeie la femeie, după cum variază și remediile. Ce merge bine la tine poate nu are afect la altcineva. Ghimbirul este un bun tratament naturist care taie greața și reduce frecvența vărsăturilor, îmbunătățește digestia și crește sistemul imunitar. Menta și roinița sunt alte plante permise în sarcină care taie greața și pe care le poți consuma sub formă de ceai. Fares are pentru tine comprimate masticabile, special create pentru a combate stările de greață din perioada sarcinii.

Constipația și balonarea. Sunt probleme frecvent întâlnite la mai bine de jumătate dintre femeile însărcinate. Apar mai ales în primele luni din cauze hormonale. Anumiți hormoni eliberați de organism au rolul de a relaxa mușchii și ligamentele pentru a pregăti corpul gravidei pentru susținerea sarcinii. Odată cu această relaxare, încetinește și activitatea sistemului digestiv. Sfat: consumă fibre și bea cât mai multe lichide!

Umflarea picioarelor. Gravidele rețin mai multă apă în corp, este normal, nu trebuie să te îngrijorezi. Apoi, faptul că ți se umflă doar picioarele are ca explicație faptul că uterul, crescând în dimensiuni, produce o presiune asupra venelor pelviene, încetinind transportul sângelui dinspre picioare spre inimă. Indicat este să reduci consumul de sare, să bei multe lichide, dar să eviți diureticele, care pot afecta negativ retenția de apă.

Infecția urinară. Circa 12% dintre viitoarele mămici trec cel puțin o dată printr-un astfel de episod, iar asta deoarece mărirea în volum a uterului pune presiune pe vezica urinară, împiedicând golirea ei completă, iar stagnarea urinei creează un mediu propice înmulțirii bacteriilor. Fă spălături externe cu infuzii de mușețel, coada șoricelului sau gălbenele, pentru proprietățile lor antibacteriene, antiinflamatoare, emoliente și bea ceaiuri de codițe de cireșe sau de coada calului, care susțin funcția excretorie a rinichilor și tratează în mod natural cistitele.

Gingivita. Apare mai frecvent între luna a doua și a opta, fiind și ea cauzată de modificări hormonale și circulatorii. Mergi la un detartraj, iar acasă clătește-ți gura cu infuzii de mentă sau de mușețel.

Depresia. Poate apărea din cauza modificărilor hormonale, a restricțiilor alimentare, a stărilor de rău. Se manifestă prin probleme cu somnul, oboseală permanentă, schimbări bruște de dispoziție. Nu se tratează cu medicamente, ci prin odihnă, sport ușor în aer liber, în general activități plăcute.

Căderea părului. Chiar dacă unele graviduțe au podoaba capilară mai frumoasă ca niciodată, pe perioada sarcinii altele au părul fragil, lipsit de strălucire, cu tendință spre cădere. Vinovați sunt tot hormonii, dar poate fi vorba și despre deficiențe de vitamine, de stres. Problema dispare în câteva luni după naștere.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri