facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-06-23
Vizualizari: 674
Comentarii: 0
Cauzele infecțiilor urinare. Ce diferențe sunt între femei, bărbați și copii

Chiar dacă infecțiile urinare sunt des întâlnite în rândul femeilor, nici bărbații nu sunt ocoliți. Statisticile arată că circa 3% dintre bărbați sunt afectați de această problemă în fiecare an. Copiii pot face și ei infecții urinare. De ce? Cauzele diferă la fiecare în parte.

Cauzele infecțiilor urinare la femei

 • O primă cauză este anatomia uretrei, canalul prin care se elimină urina. La bărbați, aceasta are o lungime de 15-20 cm, pe când la femei măsoară doar 3-5 cm și se află mai aproape de orificiul anal. Astfel, bacteriile pătrund mai ușor și au o distanță mai mică de parcurs până la vezică, acesta fiind motivul pentru care femeile sunt mai predispuse infecțiilor.
 • Tot femeile obișnuiesc să poarte lenjerie intimă strâmtă, din materiale sintetice, care nu lasă pielea să respire și favorizează înmulțirea bacteriilor.
 • Sunt și perioade din viață în care femeile sunt mai predispuse infecțiilor urinare. De pildă în sarcină (din cauza presiunii puse pe vezica urinară, a riscului mai mare de constipație, a modificărilor hormonale), sau la menopauză (când scade nivelul de estrogen, iar tractul urinar devine mai vulnerabil la infecții).
 • Femeile trebuie să aibă mai multă atenție la igienă, în special când folosesc toaletele publice, dar și acasă: să urineze după contactul sexual, să evite tampoanele interne, diafragmele, să se șteargă din față spre spate când merg la toaletă etc. Dacă nu acordă atenție acestor aparent mărunte obieceiuri, riscul apariției infecțiilor urinare crește.

Cauzele infecțiilor urinare la bărbați

 • Odată cu vârsta, adenomul de prostată predispune la infecții, deoarece împiedică eliminarea completă a urinei.
 • Consumul redus de lichide, care predispune la formarea de pietre la rinichi.
 • Necircumcizia penisului, care îngreunează igiena și favorizează acumularea de bacterii.
 • Sexul anal neprotejat.
 • Amânarea nevoii de a merge la toaletă.
 • Alimentația săracă în nutrienți, stresul și alte probleme de sănătate care scad imunitatea.

Cauzele infecțiilor urinare la copiicapsule din ingrediente naturale

 • În cazul copiilor, principala cauză o reprezintă igiena necorespunzătoare. Bebelușii trebuie schimbați imediat de scutecele murdare și spălați cu apă. Șervețelele umede nu sunt recomandate, acestea nu curăță foarte bine, dar, în schimb, afectează flora locală. Folosiți-le doar în caz de urgență, atunci când nu aveți la-ndemână o sursă de apă.
 • Copiii cei mari, în special fetițele, trebuie învățate cum să folosească toaletele publice, cum să se șteargă, să se spele pe mâini atât după, cât și înainte de a merge la toaletă.
 • Alte cauze ale infecțiilor urinare la copii sunt imunitatea scăzută și consumul insuficient de lichide, necesar pentru „spălarea” tractului urinar și pentru eliminarea bacteriilor din organism.

Infecțiile urinare se tratează cu antibiotice, antiinflamatoare și consum mai mare de lichide. Ce antibiotice? Depinde de tipul și de gravitatea infecției. Însă cu o cură naturistă, pe bază de uleiuri esențiale (de cimbru, scorțișoară, șovârv) special selecționate și dozate, veți fi feriți de efecte adverese. El nu afectează flora intestinală, nu are efecte secundare hepatice, dar are o eficiență de peste 95% în negativarea germenilor de la nivelul tractului urinar. Biomicin Urinar este un antibacterian puternic bun atât pentru femei și bărbați, cât și pentru copiii de peste 10 ani. În ceea ce privește ceaiurile, alegeți unele cu efect diuretic, antiseptic, antiinflamator: fructe și frunze de merișor, codițe de cireșe, de frunze de mesteacăn, coada calului sau fructe de ienupăr.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri