facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-01-07
Vizualizari: 736
Comentarii: 0
Cauzele durerilor de cap, în funcție de localizare

Durerea de cap este cea mai frecventă formă de durere care afectează, potrivit studiilor, circa 83% dintre români. Pe cât este de „obișnuită”, pe atât este de neplăcută. Afectează buna dispoziție, scade puterea de concentrare și de muncă. Există peste 300 de tipuri de durere de cap și majoritatea nu au cauză cunoscută. Totuși, sunt situații în care o poți bănui, ghidându-te după zona dureroasă și după alte simptome care o însoțesc.

Zonele specifice în care apare durerea sunt tâmplele, fruntea și zona cefei. Ea poate avea intensități diferite, poate fi unilaterală sau pulsatilă, poate fi însoțită de alte simptome (greață, fotofobie) sau nu. În funcție de toate acestea poți bănui cauza.

Tensiune la nivelul capului

Sunt cele mai întâlnite tipuri de durere de cap, se simt la ceafă, frunte și tâmple. Factorii care le cauzează pot fi oboseala, lipsa de somn, foamea, deshidratarea, stresul și anxietatea. Cefaleea de tensiune afectează mai mult femeile decât bărbații.

Pe o singură parte a capului

Durerea este intensă, se simte sub forma unor pulsații, cu durată variabilă (între 4 și 72 de ore). Poate fi însoțită de sensibilitate la lumină, zgomot sau mirosuri, de dureri în spatele unui ochi sau în zona tâmplei, de greață. Este cu siguranță vorba despre o migrenă, iar factorii care o declanșează sunt de ordin fiziologic, care determină vasodilatație la nivelul vaselor sanguine craniene: schimbări hormonale, alergii, consumul unor anumite alimente nocive (nitriții din carne, sulfiții din anumite produse, aspartamul, glutamatul monosodic conservant).

Durere în zona frunții și nasului

Se intensifică la aplecare sau la mișcări bruște ale capului și este însoțită de nas înfundat, senzație de presiune, dureri de dinți, respirație urât mirositoare. Cel mai probabil te-ai ales cu o sinuzită. Aceasta se tratează cu antibiotice naturale sub formă de uleiuri esențiale, consumate intern, și/sau puse în apă fierbinte și făcând inhalații.

Durerea în creștet

Este de obicei asociată cu gripa sau febra și apare în cazul infecțiilor respiratorii de sezon. O altă cauză a acestui tip de durere ar fi efortul intens.

De-a lungul capului

Durerea pornește de spate și traversează scalpul spre frunte. Este dată de stres, de suprasolicitare.

La ceafă

Durerea pornește de la ultimele vertebre ale gâtului și se ridică spre creștet. Apare atunci când te ridici sau schimbi poziția. Este o problemă de tensiune arterială, dată de scăderea aportului de sânge spre creier și de proasta circulație a sângelui.

În zona urechilor

Poate fi cauzată de o problemă stomatologică: scrâșnitul din dinți, suprasolicitarea articulațiilor maxilarului, afecțiuni ale dinților care iradiază spre cap. E necesar să faci o vizită la stomatolog.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri