Sfaturi Practice
 
 

Cauze și soluții pentru sindromul mâinilor și picioarelor reci

shutterstock_21279916

Ai în permanență senzația de frig la nivelul membrelor superioare și inferioare? Cel mai probabil suferi de sindromul mâinilor și picioarelor reci, problemă care se agravează acum, iarna. Există mai multe soluții pentru a diminua în mod natural disconfortul.

Cauze

Persistența mâinilor și picioarelor reci, indiferent de anotimp, este semn al unei circulații periferice deficitare, al unei boli vasculare periferice, al diabetului (nivelul ridicat de zahăr din sânge provoacă îngustarea arterelor și capilarelor, afectând alimentarea cu sânge a țesuturilor). Colesterolul crescut afectează și el buna circulație a sângelui. Degerăturile pot provoca daune permanente la nivelul vaselor sanguine. Ateroscleroza, hipotiroidismul, fumatul (produce vasoconstricție) și consumul exagerat de alcool și de cafea, obezitatea și sedentarismul pot fi, de asemenea, alte cauze.

Simptome

Ai senzația de rece la nivelul mâinilor și picioarelor, amorțeli, furnicături, dureri. Culoarea violet-albăstruie a pielii este și ea un indicator.

Remedii naturiste

– Băile alternative sunt ideale pentru îmbunătățirea circulației sanguine de la nivelul mâinilor. Procedura este simplă și constă pur și simplu în alternarea cald-rece. Pune într-un vas apă caldă și în altul apă rece (mai bine zis „răcoroasă”). Ține-ți mâinile 15 secunde în apa rece și 30 de secunde în cea caldă. Alternează așa timp de 5 minute. Ultima apă în care îți vei ține mâinile va fi cea caldă.

– Bea ceaiuri cu efect vasodilatator, care stimulează circulația. Îți recomandăm păducelul, o plantă uimitoare folosită încă din Evul Mediu pentru un spectru larg de probleme circulatorii şi cardiace. Sulfina are și ea efect vasodilatator coronarian și periferic. Sunt excelente și ceaiurile care au efect de încălzire, spre exemplu cel de scorțișoară sau de ghimbir, care cresc în mod natural temperatura corpului.

– Nu sta picior peste picior, deoarece comprimi circulația și agravezi problema. Iar dacă ai muncă de birou sau ești șofer, e bine să faci pauze de 10 minute la fiecare 50 de minute de muncă, în care să te plimbi, să te „dezmorțești”.

– Acasă, e indicat să faci zilnic exerciții care stimulează circulația: plimbă-te pe câlcâie, apoi pe vârfuri, apoi pe părțile laterale ale picioarelor. Mișcă mereu degetele de la picioare, rotește glezna în sensul acelor de ceasornic și invers, strânge și deschide pumnii. De asemenea, masează-ți mâinile și picioarele cu cremă sau cu ulei esențial diluat într-o bază de ulei vegetal până simți că s-au încălzit.

– Poartă mănuși și șosete călduroase în picioare și evită încălțările care te strâng.

Comentarii

Articole recomandate
Cauze și soluții pentru sindromul mâinilor și picioarelor reci

Biomicin forte cps moi

Antibiotic 100% natural cu spectru larg pentru infecţii respiratorii de tip bacterian. Evaluarea clinică a eficienţei a demonstrat că produsul a fost suficient pentru ameliorarea simptomelor clinice la peste 96% din pacienţii cu patologie infecţioasă bronho-pulmonară, fiind bine tolerat şi lipsit de reacţii adverse.  Nu p

citește mai departe

 
Cauze și soluții pentru sindromul mâinilor și picioarelor reci

Nu lăsa iarna să-ți strice silueta!

Ai grijă ce și cât mănânci iarna, dacă vrei să arăți bine vara! Și spunem acest lucru pentru că știm cu toții că în sezonul rece obiceiurile alimentare se schimbă. Dacă în luna lui cuptor tot ce ne cerea organismul era o felie mare de pepene roșu, acum tindem să mâncăm mult mai consistent, mai gras, mai mult. Evident, acul câ

citește mai departe

 
Cauze și soluții pentru sindromul mâinilor și picioarelor reci

Tot ce trebuie să știi despre sinuzită

Infecția sinusurilor, sau sinuzita, apare în urma unei răceli incorect tratate. Acumularea de mucus, praf și alte microorganisme la nivelul sinusurilor duce la inflamarea acestora și cauzează o serie de simptome supărătoare. Se poate trata cu remedii din plante. Simptomele, asemănătoare cu cele ale răcelii În ceea

citește mai departe

 
Ramai conectat

Adresa de e-mail nu este validă

Adresa de e-mail este deja inregistrată

Te-ai abonat cu succes la newsletterul nostru!

Cererea a fost inregistrată cu succes!