facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2019-08-20
Vizualizari: 831
Comentarii: 0
Cauze pentru care femeile fac mai ușor varice

Au fluctuații hormonale atât pe parcursul unei luni, cât și de-a lungul vieții, rămân însărcinate, apoi devin mame, se îngrașă, slăbesc și țin diete, poartă tocuri... toate aceste lucruri specifice femeilor de multe ori lasă urme pe trupul lor. De ce? Din cauză că le afectează vasele de sânge. Astfel, apar vergeturile, varicele, celulita, hemoroizii, senzația de picioare grele. Ele pot fi prevenite dacă știi ce le favorizează și cum să te ferești de probleme.

Sarcina

În special în ultimul trimestru se întâmplă două lucruri care favorizează apariția varicelor, hemoroizilor și senzației de greutate în picioare. În primul rând uterul începe să pună presiune pe venele bazinului și afectează circulația sângelui spre picioare. Apoi, din cauza kilogramelor în plus acumulate, se pune și mai mare presiune pe membrele inferioare. Nu e de mirare că picioarele se umflă până la finalul zilei și că apare senzația de picioare grele. E recomandat ca seara să stai cu picioarele întinse și ușor ridicate, pentru a nu lăsa apa și sângele să stagneze la acest nivel. Un masaj ușor al picioarelor îmbunătățește și el circulația.

Fluctuațiile hormonale

Menstruația lunară, perioada sarcinii și a alăptării, administrarea de anticoncepționale, până la menopauză, toate aceste fluctuații de estrogen și progesteron afectează vasele de sânge, care tind să se dilate, fără a mai putea reveni la forma inițială.

Mersul pe tocuri

Să porți o zi întreagă pantofi cu toc înseamnă să pui o presiune foarte mare pe gambe. De aceea, în acea zonă apar varicele. Încearcă să alternezi încălțămintea cu toc cu cea ortopedică sau cu talpă joasă.

ceai medicinalAnumite metode de epilare

Un alt obicei al femeilor care le afectează vasele de sânge este aplicarea de ceară foarte caldă pe picioare, la epilat, sau folosirea unor aparate de epilare definitivă care încălzesc excesiv pielea. Venele de la nivelul picioarelor se dilată în acel moment, ducând încet, încet, la apariția varicelor.

Pentru a preveni varicele și senzația de greutate în picioare, ar fi bine să ai mai multe grijă de sănătatea venelor. Fă mișcare, evită statul în picioare sau picior peste picior, poartă mai rar tocuri și îmbrăcăminte strâmtă, incomodă, hidratează-te, mănâncă sănătos. De mare ajutor sunt plantele medicinale. Sulfina, hamamelis, ghimpele pădureț, frunza de viță de vie, măceșele și ginkgo biloba, consumate sub formă de ceai Biovenal, reduc senzația de picioare grele, susțin sănătatea venelor și circulația sanguină. Măceșele și ginkgo biloba pot fi administrate și în perioada sarcinii, cu acordul medicului.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri