facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2018-09-18
Vizualizari: 1821
Comentarii: 0
Cătina – "regina imunității". Iată cum o conservi peste iarnă!

uleiÎn această toamnă, pe lângă borcanele de murături, zacuscă și dulcețuri, fă-ți și provizii de cătină! Va fi mai valoroasă pentru organismul tău, în sezonul rece, decât orice altceva. Consumate sub formă de ceai de cătină, uleicapsule sau ca atare, amestecate cu miere, bobițele portocalii sunt o adevărată bombă de vitamine care îți întăresc imunitatea și te feresc de răcelile de sezon.

Cătina ar putea fi considerată „regina imunității” sau „cel mai bun vaccin antigripal”. Conține antioxidanţi, betacaroten, flavonoide, minerale, taninuri, enzime, acizi grași esențiali şi de 10 ori mai multă vitamina C decât citricele, fapt care o propulsează în topul plantelor medicinale care întăresc imunitatea. Concret, este o polivitamină naturală cu efect tonic, depurativ, antiinflamator, citoprotector, imunostimulent. Cei care o consumă regulat, în această toamnă şi iarnă, vor beneficia de un scut împotriva răcelilor. Mai mult decât atât, miraculoasele bobiţe de cătină tratează cu succes un spectru larg de boli, de la anxietate, depresie, anemii, până la afecţiuni ale splinei, ale ficatului, probleme hormonale la bărbaţi şi la femei, pneumonie, gripă, diaree, ulcer, gingivite, oboseală fizică și mentală.

Acum, toamna, este momentul să-ți faci provizii. Ai mai multe opțiuni de a o păstra peste iarnă, în funcție de modul în care vrei să o consumi. Cea mai simplă variantă este să speli bine bobițele, să le cureți de crenguțe și impurități, le lași puțin la scurs și la uscat, apoi le pui la borcan, acoperite bine cu miere. Borcanul va fi închis etanș și păstrat la rece, în beci sau la frigider. Există totuși riscul să fermenteze, în timp, astfel că o altă soluție de a păstra cătina timp îndelungat este ca după spălare, să o pui în punguțe de plastic, la congelator. Când ai nevoie, scoți și amesteci cu miere. Congelarea nu-i afectează vitaminele și mineralele.

O altă metodă de conservare e prin uscare. Fructele se spală și se întind la uscat, în strat subțire, pe o suprafață din plastic, la temperatura ambientală. Se lasă cel puțin 3 săptămâni, timp în care se amestecă periodic cu mâna pentru a se usca uniform. Din fructele uscate se prepară ceai, extrem de gustos, aromat și plin de vitamine. De asemenea, fructele uscate se pot măcina, iar pulberea obținută se amestecă cu miere.

Cei care vor să-și întărească imunitatea încă din toamnă, când cătina se găsește proaspătă la tarabe, își pot prepara din ea suc. Este foarte simplu: bobițele spălate și curățate se pun în blender, se strecoară sucul rezultat, care se îndulcește cu miere și se ține la frigider. Se iau câteva lingurițe pe stomacul gol, dimineața, sau se diluează cu apă pentru a obține o băutură revigorantă.

Cătina este așadar un remediu naturist foarte valoros pentru sănătate. Produse pe bază de cătină se găsesc pe rafturile magazinelor naturiste. Acolo, cei care nu reușesc să-și prepare singuri fructele uscate, pot cumpăra de-a gata ceai de cătină, ulei sau capsule.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri