facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2022-01-31
Vizualizari: 3477
Comentarii: 0
Câteva lucruri pe care ar trebui să știi despre febră

Febra nu e nici de ignorat, dar nici nu trebuie să dai fuga, panicat, la sertarul cu medicamente, pentru a lua antibiotic. Aceste pastile nu ajută, dimpotrivă, fac mai mult rău când problema e dată de o infecție virală. Cum gestionezi corect febra? Sunt câteva lucruri pe care trebuie să le știi.

Vezi din ce cauză a apărutbenefic in infectii si inflamatii respiratorii

Situația trebuie evaluată în context: dacă febra a venit la pachet cu nas înfundat, durere de gât și tuse, cu siguranță e vorba despre o infecție virală, caz în care antibioticele sunt interzise. Să iei „preventiv” un antibiotic de sinteză ar fi cea mai mare greșeală, căci așa apare rezistența la antibiotice, o problemă globală îngrijorătoare. „Dacă nu încetăm cu acest comportament iresponsabil, vom avea de suferit. Un raport recent publicat în prestigioasa revistă Lancet arăta că în anul 2019 au decedat aproape 5 milioane de persoane în lume din cauza infecțiilor produse de rezistența bacteriilor la antibiotice”, a scris recent dr. Mihai Craiu pe Spitalul Virtual pentru Copii.

În caz de răceală și gripă, e recomandat un antiviral. Capsulele Biosept, de exemplu, au un puternic efect antifebril, antiinflamator și antiviral. De asemenea, se mai poate folosi o loțiune pentru frecții. „Hapciu – scade febra” conține uleiuri esențiale cu efect revigorant, răcoritor, de relaxare musculară. Se fricționează mâinile, pieptul, spatele, de 2-3 ori pe zi, dintre care ultima dată seara, înainte de culcare.

 

Lucruri pe care e bine să le știi

  • lotiune pentru raceala si gripaTemperatura normală a corpului este de 36 – 37 de grade Celsius. Atunci când ajunge și depășește 38 de grade, deja putem vorbi despre febră.
  • Primul stadiu, de 37,2 – 38, este numit stare subfebrilă. Încă de acum e bine să acționăm cu mici remedii. O temperatură de peste 39 de grade e considerată mare și trebuie luate urgent măsuri.
  • Se recomandă prudență la copiii mici. Un sugar de până în 3 luni trebuie văzut de medic dacă face febră mai mare de 380C și, în paralel, e agitat sau, dimpotrivă, e letargic. Bebelușii de peste 3 luni trebuie duși la medic dacă prezintă simptome asociate sau dacă temperatura depășește 38,9
  • Febra nu e o boală în sine, ci un semnal de alarmă că în organism se întâmplă ceva, iar corpul, prin sistemul imunitar, caută să lupte cu infecția.
  • Nu doar în infecții virale sau bacteriene facem febră, ci și în cazul unor boli inflamatorii. La bebeluși, de exemplu, și o erupție dentară e prilej de febră.
  • Măsurile de prim ajutor în caz de febră presupun un antiinflamator, aplicarea unui prosop ud pe piele, la temperatura camerei, masaj cu loțiuni speciale și o mai bună hidratare cu ceaiuri, supe, apă.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri