×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Câteva lucruri pe care ar trebui să știi despre febră

Sfaturi Practice

Febra nu e nici de ignorat, dar nici nu trebuie să dai fuga, panicat, la sertarul cu medicamente, pentru a lua antibiotic. Aceste pastile nu ajută, dimpotrivă, fac mai mult rău când problema e dată de o infecție virală. Cum gestionezi corect febra? Sunt câteva lucruri pe care trebuie să le știi.

Vezi din ce cauză a apărutbenefic in infectii si inflamatii respiratorii

Situația trebuie evaluată în context: dacă febra a venit la pachet cu nas înfundat, durere de gât și tuse, cu siguranță e vorba despre o infecție virală, caz în care antibioticele sunt interzise. Să iei „preventiv” un antibiotic de sinteză ar fi cea mai mare greșeală, căci așa apare rezistența la antibiotice, o problemă globală îngrijorătoare. „Dacă nu încetăm cu acest comportament iresponsabil, vom avea de suferit. Un raport recent publicat în prestigioasa revistă Lancet arăta că în anul 2019 au decedat aproape 5 milioane de persoane în lume din cauza infecțiilor produse de rezistența bacteriilor la antibiotice”, a scris recent dr. Mihai Craiu pe Spitalul Virtual pentru Copii.

În caz de răceală și gripă, e recomandat un antiviral. Capsulele Biosept, de exemplu, au un puternic efect antifebril, antiinflamator și antiviral. De asemenea, se mai poate folosi o loțiune pentru frecții. „Hapciu – scade febra” conține uleiuri esențiale cu efect revigorant, răcoritor, de relaxare musculară. Se fricționează mâinile, pieptul, spatele, de 2-3 ori pe zi, dintre care ultima dată seara, înainte de culcare.

 

Lucruri pe care e bine să le știi

  • lotiune pentru raceala si gripaTemperatura normală a corpului este de 36 – 37 de grade Celsius. Atunci când ajunge și depășește 38 de grade, deja putem vorbi despre febră.
  • Primul stadiu, de 37,2 – 38, este numit stare subfebrilă. Încă de acum e bine să acționăm cu mici remedii. O temperatură de peste 39 de grade e considerată mare și trebuie luate urgent măsuri.
  • Se recomandă prudență la copiii mici. Un sugar de până în 3 luni trebuie văzut de medic dacă face febră mai mare de 380C și, în paralel, e agitat sau, dimpotrivă, e letargic. Bebelușii de peste 3 luni trebuie duși la medic dacă prezintă simptome asociate sau dacă temperatura depășește 38,9
  • Febra nu e o boală în sine, ci un semnal de alarmă că în organism se întâmplă ceva, iar corpul, prin sistemul imunitar, caută să lupte cu infecția.
  • Nu doar în infecții virale sau bacteriene facem febră, ci și în cazul unor boli inflamatorii. La bebeluși, de exemplu, și o erupție dentară e prilej de febră.
  • Măsurile de prim ajutor în caz de febră presupun un antiinflamator, aplicarea unui prosop ud pe piele, la temperatura camerei, masaj cu loțiuni speciale și o mai bună hidratare cu ceaiuri, supe, apă.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.