facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-09-22
Vizualizari: 1329
Comentarii: 0
Câte rele la stomac, au un mare vinovat – stresul

Între emoții și stomac este o strânsă legătură. Așa cum simți “fluturi” în stomac atunci când ești îndrăgostit, la fel poți simți dureri și greață atunci când ești nervos, stresat, supărat.

Intestinele sunt, după creier, cea mai mare zonă cu nervi din organism și au un grad crescut de sensibilitate. Stresul sau emoțiile negative puternice se vor răsfrânge și asupra stomacului și a tractului digestiv. O perioadă dificilă la serviciu, agitația de zi cu zi pot da crampe și arsuri stomacale,  emoțiile dinaintea unui eveniment sunt cauza diareii, iar un șoc emoțional poate avea ca urmări greață și vărsături. Pe termen lung, stresul, asociat cu un program haotic de masă ar putea cauza chiar ulcer.

Dacă te știi o persoană emotivă sau atunci când traversezi perioade stresante, ca să nu-ți dai peste cap stomacul, ține cont de sfaturile de mai jos:efect relaxant

- Redu consumul de cafea și de energizante. Nu de așa ceva ai nevoie, ci mai degrabă de ceaiuri medicinale calmante, relaxante, cum sunt cele de tei, de valeriană, de mentă sau de roiniță. Ceaiul de ghimbir e și el un adevărat tratament naturist pentru un stomac deranjat.

- Dacă ai arsuri gastrice sau diaree mănâncă banane. Ele sunt o gustare hrănitoare și atunci când îți e greață și nu poți să înghiți nimic altceva.

- Consumă mai multe alimente ce conțin probiotice, care restabilesc flora intestinală. Printre acestea, iaurtul, kefirul, murăturile, produsele fermentate în general.

- Încearcă să mănânci la ore fixe și nu-ți păstra pe birou tot felul de ronțănele din care te servești încontinuu, pe fond nervos. Așa îți suprasoliciți stomacul și vei avea tendința să sari peste mese.

- Apelează la tehnici de reducere a stresului prin respirație, plimbări în parc, masaje și băi calde cu uleiuri esențiale de lavandă sau bergamot. Fă sport, citește o carte care să te captiveze, urmărește un film bun sau relaxează-te cu orice știi că îți face plăcere.

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri