facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2022-01-17
Vizualizari: 2342
Comentarii: 0
Cât și cum să-ți scoți copilul afară, iarna, pentru a nu răci

Chiar dată temperaturile se învârt în jurul a zero grade, chiar dacă ninge sau e o vreme mohorâtă, nu înseamnă că trebuie, în această iarnă, să-ți ții copilul închis în casă. Indiferent de vârstă, are nevoie de aer, de joacă, de mișcare. Și stai liniștit, nu va răci! Trebuie doar să respecți câteva recomandări simple.

„Iarna răcim mai des, așadar frigul este cauza”, își spun mulți părinți îngrijorați, care mai degrabă și-ar scoate copilul la mall, decât în parc. Nimic mai greșit, dau asigurări medicii. Ideea că frigul cauzează răceli e doar un mit al cărui singur sâmbure de adevăr e acela că, într-adevăr, aerul rece și fluctuațiile de temperatură (interior-exterior) sensibilizează mucoasa nazală și pot scădea puțin imunitatea. Însă e mult mai probabil să contactăm virusul de la interior, din case, malluri, săli de clasă, unde stăm la un loc cu alte persoane, decât de afară. Aerul rece nu le face rău celor mici, dimpotrivă. Medicul pediatru Laura Voronescu vorbește de o „călire” a organismului, prin scoaterea zilnică afară inclusiv a bebelușilor. „E un vechi principiu care spune că vara scoatem afară bebelușul de la două săptămâni și iarna de la o lună de viață. Se stă treptat, pornind de la 20-30 de minute până la 2-3 ore, depinde și de vreme”, a declarat medicul, citat de clubulbebelusilor.ro. Unele mămici povestesc pe bloguri cum bebelușii lor dorm de amiază cel mai bine afară, în cărucior, chiar și la 3-4 grade.

Jucați-vă afară în siguranță!

Și copiii mari dorm mai bine și mănâncă mai cu poftă după o sesiune de săniuș sau o bulgăreală în jurul blocului. „Copiii care încep să facă sport afară sunt din ce în ce mai puțin răciți”, explică dr. Laura Voronescu. Totuși, e bine să respecți câteva recomandări:

  • Îmbracă adecvat copilul, de obicei adăugând un strat în plus față de ceea ce adulții ar purta ca să se simtă confortabil. E bine să îmbraci copilul în straturi, cu haine ușoare, de bumbac, sub o jachetă călduroasă și impermeabilă. Trebuie să aibă căciulă, fular, mănuși și cizme impermeabile. Nu-l înfofoli prea tare, mai ales dacă aleargă și transpiră.elimina secretiile bronsice
  • Evitați ieșirile în locuri aglomerate de la interior (zile de naștere acasă la alți copii, locuri de joacă din mall).
  • Învață-l pe copil regulile elementare de igienă, faptul că trebuie să folosească geluri dezinfectate pentru mâini, să se spele cât mai des, să nu ducă la nas și gură mâinile murdare etc. În cazul bebelușilor, nu le da să se joace cu obiecte nedezinfectate, pe care le pot băga în gură, și spală frecvent jucăriile de pluș.
  • Caută să-i întărești imunitatea copilului printr-o alimentație sănătoasă, susținută de mici remedii naturiste vitaminizante, și prin somn suficient.
  • Aerisește zilnic casa și atenție la umiditatea din încăperi. Dacă e nevoie, folosește un umidificator.

Cât de des e normal să răcească un copil, în funcție de vârstă

Cei mici au mai multe episoade de răceală decât adulții. În primul an de viață, bebelușul poate răci de 8-12 ori, în al doilea an de 6-8 ori. Odată scos copilul în comunitate, numărul răcelilor crește. Potrivit statisticilor, preșcolarii au, în medie, 10 răceli pe an, elevii au în jur de 12 răceli, iar adolescenții 7 răceli pe an. Intervalul cel mai „sensibil” este septembrie - martie. Evident, unii scapă cu mai puține episoade de boală, alții cu mult mai multe. Depinde de sistemul imunitar al fiecăruia, de alimentație, de igienă, odihnă. În orice caz, dacă răcește, nu te panica! Lasă-l să se odihnească mai mult, dă-i ceaiuri și sucuri proaspete, căci are nevoie de mai multă hidratare, ai grijă să-și mențină curate căile nazale. De asemenea, folosește remedii naturale blânde, adecvate vârstei. Fares a creat un sirop antiviral Mami si Bebe Biosept special pentru sugari, din plante cu efect sigur, dar cu acțiune blândă pentru cei mici. Elimină agenții patogeni de la nivelul sistemului respirator, fluidifică secrețiile bronșice, favorizând expectorația, susține reglarea temperaturii corpului, fiind, în același timp, un aliat al imunității.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri