facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-07-17
Vizualizari: 793
Comentarii: 0
Cât de periculoasă e hipotensiunea şi cum o tratezi

În epoca în care toată lumea vorbeşte şi caută să se trateze de hipertensiune, unii sunt la polul opus – tensiunea lor e prea mică. Vorbim în acest caz de hipotensiune şi nu e o boală neapărat. Nici nu e foarte gravă, până la un punct. Doar că simptomele pot fi supărătoare.

Sunt două tipuri de hipotensiune. Una ar fi legată de schimbarea bruscă a poziţiei, apare când te ridici din pat sau de pe scaun şi poartă numele de hipotensiune ortostatică. A doua apare imediat după masă, pentru că tot sângele e direcţionat spre aparatul digestiv, şi se cheamă hipotensiune postprandială. În ambele cazuri vei simţi ameţeală, slăbiciune, vei avea stări de leşin, tulburări de vedere, simptome care nu sunt prea plăcute, iar în cazuri grave poţi ajunge să cazi şi să te răneşti. Din acest motiv, e bine să iei măsuri şi să nu stai aşa. Hipotensiunea îţi afectează calitatea vieţii. Sunt câteva trucuri şi remedii naturiste pe care le poţi pune în aplicare, ca să nu mai ai aceste stări.

- Nu te ridica brusc din pat. Stai un minut - două pe marginea patului, să obişnuieşti corpul cu poziţia verticală. Nici de pe scaun nu trebuie să te ridici brusc. Mişcă-ţi puţin picioarele, înainte, pentru a pune sângele în mişcare.

- Dacă celor cu tensiunea mărită le este interzisă sarea, ţie îţi este chiar recomandată, pentru că, aşa cum ştii, ea reţine apa în corp şi creşte tensiunea.

- Ai voie să beai cafea, însă mai sănătoase sunt ceaiurile medicinale care cresc în mod natural viteza sângelui. Printre acestea se numără și ceaiul verde şi cel negru.

- Bea cât mai multe lichide, pentru că una dintre cauzele ameţelii tale este deshidratarea. În schimb, evită alcoolul.

- Fă sport şi menţine-ţi o viaţă activă, pentru a întreţine fluxul sanguin în parametri normali.

- Dacă hipotensiunea e ortostatică, medicii îţi pot recomanda să porţi nişte ciorapi elastici, pentru a reduce acumularea sângelui în picioare.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri