facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2019-01-14
Vizualizari: 3157
Comentarii: 0
Cât de corect e să iei "preventiv" un antibiotic natural

Cu toții știm că antibioticele de sinteză nu se iau după ureche în răceală, oricât de rău te-ai simți, iar asta din trei motive: nu au nicio putere în infecțiile virale, vin cu efecte adverse pentru organism și poate apărea rezistența la antibiotice. Dar cum stau lucrurile cu antibioticele naturale, pe bază de uleiuri esențiale? În ce situații putem apela la ele și cât de stricte sunt aici regulile de administrare?

Uleiurile esențiale sunt cele mai puternice antibiotice naturale cunoscute. Fiecare ulei are o compoziție complexă, conținând zeci de substanțe chimice diferite. Practic, bacteriile nu pot dezvolta rezistență în fața unui asemenea arsenal de arme, ceea ce face ca riscul de a dezvolta rezistență la antibiotice (așa cum se întâmplă la medicamentele de sinteză) să fie inexistent. Sunt bine tolerate de organismul uman, adică sunt recunoscute de corp ca fiind naturale.

Administrarea antibioticelor naturale poate să fie făcută fără nicio problemă chiar şi preventiv, în cazul în care este doar o suspiciune de infecţie. Se pot administra fără probleme inclusiv copiilor, pentru că nu distrug flora intestinală. În plus, mare parte dintre plantele și uleiurile care acționează pe cauza bolii au, pe lângă efectul antibiotic, și un efect de stimulare a imunității, spre deosebire de antibioticele clasice care slăbesc organismul. Astfel, administrarea lor se poate face și în cazul infecțiilor virale ușoare, pentru o perioadă de 7-10 zile. Ele vor stimula activarea mecanismelor naturale de apărare ale organismului, având un efect de tonifiere generală.

Totuși, pentru obținerea rezultatului scontat, și ele trebuie administrate potrivit prospectului și în funcție de afecțiunea pe care vrei s-o tratezi. În general, durata unei cure este de 7-14 zile, cu administrare de 3 ori pe zi, înainte de masă. Nu le lua pe o perioadă mai mare de 3 săptămâni sau fără o pauză de 1-2 săptămâni între două cure succesive, deoarece uleiurile esențiale, fiind cele mai concentrate extracte din plantele medicinale, pot fi iritante gastric la o administrare pe termen lung. De asemenea, trebuie să știi că, dacă urmezi un tratament cu antibiotice de sinteză, poți să iei și în paralel un antibiotic natural care îi va spori efectul primului și va elimina riscul de rezistență la antibioticul clasic.

capsule moiCura cu uleiuri esențiale este interzisă femeilor însărcinate, din cauza posibilelor efecte de stimulare a contracțiilor uterine. Nu se recomandă persoanelor cu ulcer gastro-duodenal și gastrită, nici copiilor mici. La aceștia din urmă, singura modalitate de utilizare a uleiurilor este sub formă de aromaterapie, prin aplicarea câtorva picături în vasul de aromaterapie din cameră. Vaporii de lavandă, spre exemplu, produc o stare de relaxare, ceai de pin și eucalipt îmbunătățesc respirația.

Capsulele Biomicin Forte sunt antibiotice naturale pe bază de ulei esențial de cimbru și de cuișoare. Acestea contribuie la eliminarea bacteriilor din tractul respirator, digestiv și genito-urinar.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri