×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Care sunt cele mai „curate”, dar și cele mai pline de pesticide fructe și legume

Articole

Dacă vrei să mănânci sănătos, află că nu e suficient să dai iama în fructe și legume. Peste 70% dintre ele conțin pesticide potențial dăunătoare, anunță Environmental Working Group (EWG), o instituție din SUA care verifică periodic nivelul de pesticide din fructele și legumele cultivate convențional. Anual, EWG emite câte un „ghid al cumpărătorului”, care listează cele mai „curate”, dar și cele mai pline de pesticide vegetale. Iată cum arată ghidul din 2022!

Cele mai „curate” fructe și legume

 1. Avocado
 2. Porumbul dulce
 3. Ananasul
 4. Ceapa
 5. Papaya
 6. Mazărea dulce (congelată)
 7. Sparanghelul
 8. Pepenele galben
 9. Kiwi
 10. Varza
 11. Ciupercile
 12. Mango
 13. Pepenele roșu
 14. Cartofii dulci

Cele mai pline de pesticide fructe și legume

 1. Căpșunele
 2. Spanacul
 3. Varza
 4. Nectarinele
 5. Merele
 6. Strugurii
 7. Ardeiul gras și cel iute
 8. Cireșele
 9. Piersicile
 10. Perele
 11. Țelina
 12. Roșiile

Potrivit ghidului din 2022, peste 90% dintre probele de căpșune, mere, cireșe, spanac, nectarine și struguri au fost testate pozitiv la două sau mai multe pesticide. Varza și ardeii au avut peste 100 de pesticide fiecare. Probele de spanac au avut de 1,8 ori mai multe pesticide decât orice altă cultură testată. Pe de cealaltă parte, avocado și porumbul dulce au fost cele mai „curate” produse: s-au detectat pesticide la mai puțin de 2% din probe. Trebuie precizat că EWG verifică nivelul de pesticide după ce fructele și legumele au fost spălate, respectiv curățate de coajă, adică exact așa cum le consumăm.

Ghidurile sunt aprobate de Academia Americană de Pediatrie pentru folosirea de către medici, părinți și oameni simpli, care vor să știe ce mănâncă și spre ce alternative bio să se orienteze. „Scopul Ghidului cumpărătorului, lansat anual încă din 2004, este de a educa publicul despre fructele și legumele cu cele mai mari și cele mai mici reziduuri de pesticide, astfel încât consumatorii să poată lua cele mai bune

plante aromatice

decizii pentru familiile lor. Cercetări recente de la Universitatea Harvard arată că un consum de fructe și legume cu niveluri ridicate de pesticide poate reduce efectele benefice ale acestor alimente”, scrie EWG. Așadar, pe cât posibil, încearcă să iei în varianta bio produsele despre care știi că au pesticide în exces!

Alimentele bio, eco sau organice sunt obținute după standarde foarte stricte. Mai exact, plantele se cultivă fără pesticide, fără erbicide și fertilizatori, iar animalele sunt crescute natural, fără antibiotice și hormoni.

Fares se mândrește cu trei ceaiuri bio: de Mentă, de Mușețel și 7 plante. Încearcă-le și tu! Cu toate că, la noi, toate plantele noastre sunt cultivate cu dragoste și respect pentru natură, aceste trei ceaiuri sunt singurele care ating acel maxim de savoare, de calitate, fiind perfecte pentru sănătatea întregii familii.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.