×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Care este diferența dintre o infuzie și un decoct?

FAQ

Diferența constă în modul de preparare.

Infuzia: peste cantitatea recomandată de plante se toarnă o cană de apă clocotită (200-250 ml), apoi vasul se acoperă și se lasă 10-15 minute, după care se strecoară.

Decoct: peste cantitatea recomandată de plante se toarnă o cană de apă clocotită (200-250 ml, apoi se pune la fiert la foc mic, timp de 10-15 minute, după care se strecoară.

De obicei, florile, frunzele și iarba se prepară sub formă de infuzie, iar din rădăcini, scoarţe, fructe se face decoct. Aceasta, însă, nu e o regulă absolută; modul exact de preparare pentru fiecare ceai îl găsiţi detaliat pe ambalaj sau la secţiunea fiecăruia din acest site.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.