facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2017-06-13
Vizualizari: 568
Comentarii: 0
Capcanele dietei. 6 alimente interzise, pe care le credeai de ajutor

Toți nutriționiștii spun cât de sănătoase sunt fructele, uleiurile presate la rece, nucile și semințele crude, astfel că mulți dintre cei care sunt la dietă și vor să mănânce sănătos dau iama-n ele. Apoi se uită cu mirare la acul cântarului care arată la fel de mult, poate chiar mai mult. Asta pentru că... au căzut în capcană.

Nu toate fructele te ajută să slăbești

De fapt, unele sunt chiar nerecomandate deoarece sunt foarte dulci, bogate în fructoză și în calorii. Printre acestea, bananele, perele și strugurii. Spre exemplu, 100 g de banane conțin 90 de calorii. Poți să stai fără ele sau să le mănânci mai rar, doar în prima parte a zilei. Și despre avocado știi că e foarte sănătos, dar și el conține peste 160 de calorii la 100 g. Calorii care trebuie luate în calcul. Cireșele, pepenele verde, merele și grepfrutul, în schimb, au un indice glicemic scăzut, te hidratează și te vitaminizează fără un aport mare de calorii.

Uleiul de măsline

Este bogat în grăsimi bune de care organismul are nevoie și da, e bine să-l consumi. Dar nu cădea în capcana de a-l adăuga în fiecare mâncare, de a pune cu generozitate în fiecare salată, pentru că aduci un aport enorm de calorii în dieta ta zilnică. O singură lingură de ulei are 100 de calorii, mai mult decât o felie de pâine. Un truc este să folosești o sticlă de ulei cu pulverizator și doar să stropești ușor frunzele de salată.

Batoanele „pentru slăbit”

Conțin cereale, zaharuri, grasimi și un concentrat proteic. Nu trebuie considerate produse care te slăbesc, ci alimente care țin loc de gustare. O gustare care, vei vedea, nu prea dă senzația de sațietate. Alege-le pe cele care au până în 200 de calorii. Singurul avantaj este că pot fi purtate ușor în geantă și consumate atunci când te răzbește foamea și ai tendința de a te opri la prima patiserie. Însă nu te aștepta să funcționeze ca o pastilă un remediu pe care îl iei și slăbești.

Sucul de fructe

Ai renunțat la cel plin de zahăr, din comerț, ca să-ți faci tu în casă, din fructe proaspăt stoarse. E bun, sănătos și ai bea încontinuu. Iată o altă capcană. Acest suc, din care e eliminată pulpa fructului și fibrele, conține doar apă și fructoză. Un singur pahar pe care îl bei în mai puțin de un minut poate veni cu un aport de 150 de calorii.

Lactatele degresate

Mulți merg încă pe teoria că o dietă slabă în grăsimi e una sănătoasă, care ajută la menținerea siluetei. Nu e deloc așa. Organismul nostru are nevoie de grăsimi bune. Contează doar cantitatea în care le consumăm. Studiile au arătat că lactatele integrale sunt mai sănătoase și ajută mai mult metabolismul să ardă grăsimile decât cele degresate. În plus, ele chiar susțin pierderea în greutate ca urmare a senzației de sațietate pe care o dau, mențin masa musculară și întăresc sistemul imunitar. Pe de cealaltă parte, comercianții au grijă să le facă și pe cele degresate atractive la gust, în unele cazuri folosind arome și potențiatori de gust.

Pâinea neagră

Ai renunțat la cea din făină albă și acum mănânci pâine neagră, în speranța ca aceasta nu te îngrașă. Ei bine, află că majoritatea producătorilor folosesc aceeași făină albă, pe care o colorează. Deci – nicio schimbare în bine. Nici făina integrală de pe piață nu e chiar ce ar trebui să fie, din ea fiind eliminate multe fibre și substanțe hrănitoare care, în mod normal, ar face-o să râncezească extrem de rapid.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri