facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-11-19
Vizualizari: 720
Comentarii: 0
Calmarea gâtului iritat cu ajutorul plantelor

Tusea are la bază mai mulţi factori, printre care unii externi, de natură iritantă la nivelul mucoasei gâtului, printre care sunt praful, frigul, polenul, fumatul şi alţi iritanţi din mediu.

De asemenea, medicamentele utilizate în tratamentul hipertensiunii şi ai bolilor de inimă (inhibitori ai ECA și beta-blocante) pot cauza tuse, dar şi corpii străini când pătrund în faringe, nas, laringe, trahee, bronhii, esofag.

Nalba mare

Rădăcina de nalbă mare, având în compoziţia sa mucilagii, are o îndelungată tradiţie de utilizare ca demulcent, emolient, pentru tuse, inflamaţii, iritaţii ale organelor respiratorii. Demulcentele conţin componente mucilaginoase care sunt utilizate pe larg pentru efectul lor calmant asupra iritaţiilor membranei mucoase care căptuşeşte gâtul.

plantusin calmant

Utilizarea medicinală a rădăcinii de nalbă mare a fost documentată continuu în multe farmacopee, texte farmacognostice şi manuale care datează cel târziu din 1926. Mucilagiul din rădăcina de nalbă mare acoperă mucoasa cu un fel de strat protector care o protejează de iritaţia locală (Franz 1989, Müller-Limmroth 1980).

Datele de farmacologie experimentală au arătat că datorită conţinutului ridicat de polizaharide, A. officinalis este eficientă în iritarea şi inflamaţia mucoaselor bucale şi faringiene (Franz, 1989). De asemenea, studiile ştiinţifice au constatat că activitatea antitusivă a rădăcinii de nalbă mare este mai eficientă decât prenoxdiazina (Nosal’ova, 1992).

Nalba mare se regăseşte într-o formulă complexă, în comprimatele Plantusin calmant – cu efect emolient, balsamic asupra mucoaselor uscate şi iritate ale tractului respirator.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri