Calciul natural şi sănătatea articulaţiilor – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Calciul natural şi sănătatea articulaţiilor

Sfaturi Practice

Una dintre cele mai importante substanţe pentru organism este calciul, aceasta asimilându-se mai ales în copilărie. Lipsa acestui mineral din alimentaţie poate duce, în timp, la apariţia unor boli osoase, precum osteoporoza. Afecţiunea deteriorează iremediabil structura scheletică a corpului şi poate afecta siguranţa organelor vitale.

Consumul de coji de ouă este indicat în tulburări de creştere, osteoporoză sau paradontoză.

Calciul din coaja de ou reprezintă o formă sănătoasă şi echilibrată de calciu, datorită mineralelor pe care le conţine. Calciul din coaja de ou este, probabil, cea mai bună sursa naturală de calciu şi este usor de digerat şi absorbit.

Recent, în urma unui studiu ştiinţific, cercetătorii olandezi au raportat un efect extrem de pozitiv al calciului din coajă de ou asupra densităţii minerale osoase. Testele de laborator şi măsurătorile densitaţii osoase au fost atent realizate în aceste studii. S-a observat o creştere considerabilă a densităţii osoase a şoldului la grupul de persoane suplimentat cu calciu din coajă de ou timp de un an.

Calciul este absorbit mai uşor în mediu acid şi astfel forma de citrat de calciu este cea mai bine absorbită în organism. Nu necesită pentru absorbţie o cantitate suplimentară de acid din stomac şi de aceea poate fi administrat oricând în timpul zilei, chiar şi pe stomacul gol.

Citratul de calciu conţine 21% calciu ionic. Deşi conţine o cantitate mai mică de calciu ionic decât carbonatul de calciu, citratul de calciu este mai uşor de digerat şi nu cauzează constipaţie la fel de frecvent ca alte tipuri de suplimente de calciu.

Citratul de calciu din coajă de ou îl găsiţi în produsul Fares Calciu Natural, alături de extractele de seminţe de susan (Sesami semen) şi alge (Lithothamnium calcareum) standardizate în calciu. Produsul reglează echilibrul calciului, menţine în bună stare sistemul osos şi dinţii, reduce durerile şi epuizarea musculară, diminuează reacţiile alergice, fiind recomandat în caz de deficit de calciu (hipocalceme), spasmofilie, adjuvant al osteoporozei de vârstă, post-menopauză, după imobilizări prelungite.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.