facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-06-07
Vizualizari: 683
Comentarii: 0
Cafeaua verde, cu beneficii în plus, pe lângă ajutorul pentru slabit

Boabele de cafea verde, sau boabele de cafea crude, sunt fructele de cafea care nu sunt prăjite. Boabele de cafea sunt în mod natural verzi, dar procesul de prăjire le face maro, aşa cum le ştim mai bine.

Boabele de cafea sunt în mod natural bogate în antioxidanți și alți compuși farmacologic activi. Cercetătorii cred că acidul clorogenic şi cofeina sunt responsabili pentru multe dintre beneficiile pentru sănătate care se asociază cu cafeaua verde.

Unele cercetări sugerează astfel că extractul de cafea verde ar putea avea mai multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi îmbunătăţirea tensiunii arteriale şi a nivelului de colesterol. Această convingere provine tocmai din proprietăţile antioxidante ale compuşilor farmacologic activi din cafeaua neprăjită. Din cauza modificărilor chimice din timpul prăjirii, boabele de cafea au unele efecte diferite asupra corpului atunci când sunt prăjite sau neprăjite. Din păcate, majoritatea acizilor clorogenici se pierd atunci când oamenii încălzesc boabele de cafea la temperaturi foarte ridicate. Cu toate acestea, cafeaua prăjită conține încă mulți alți compuși sănătoși.

Constituenții din cafea, cum ar fi acidul clorogenic, mai pot fi găsiţi și într-o varietate de fructe și legume.

S-au strâns deja dovezi din studiile pe animale privind utilizarea extractului de cafea verde ca supliment de scădere în greutate. La subiecții umani, aportul de cafea a fost raportat ca fiind invers asociat cu creșterea în greutate. De asemenea, s-a demonstrat că consumul de cafea produce schimbări în mai mulți markeri glicemici la adulții mai în vârstă. În mod similar, alte cercetări au indicat faptul că consumul de cafeină din cafea poate duce la unele reduceri ale creșterii în greutate pe termen lung, un efect care este probabil datorat efectelor termogene cunoscute ale consumului de cofeină, precum și efectelor altor compuşi farmacologic activi  prezenţi în cafea. S-a postulat, de asemenea, că extractul din cafeaua verde modifică secreţia hormonală şi toleranţa la glucoză, la om. Acest efect se realizează prin facilitarea absorbţiei glucozei din zona distală a tractului gastrointestinal, mai degrabă decât din partea proximală.complex natural

În studiile pe animale s-a  găsit că extractul din cafeaua verde influenţează concentraţia de glucoză postprandrială şi concentrația de lipide din sânge. Astfel, rapoartele din studiile pe animale au sugerat că extractul își mediază efectul antiobezitate eventual prin suprimarea acumulării de trigliceride hepatice. S-a mai raportat că extractul din cafeaua verde are activitate antioxidantă, demonstrată prin capacitatea sa de a curăța radicalii liberi și de a crește capacitatea antioxidantă a plasmei. Există, de asemenea, dovezi că anumiţi fenoli din extract pot modifica absorbția intestinală a glucozei în mai multe moduri. Această activitate ar putea oferi o bază pentru a explica efectele sale asupra greutății corporale. Efectul de slăbire pretins al extractului de cafea verde ar avea astfel şi un efect protector împotriva diabetului zaharat, prin modificări ale secreţiei hormonale gastrointestinale. Dietele bogate în polifenoli mai pot ajuta la prevenirea diferitelor tipuri de boli asociate cu stresul oxidativ, inclusiv boala coronariană și unele forme de cancer. [Onakpoya şi colab., 2010]

Extractul de cafea verde cu cafeină, se regăsește în Complexul de slăbit, Siluetă perfectă la plicuri, într-o formulă echilibrată și complexă, din plante medicinale, special conceput pentru pierderea în greutate și reducerea circumferinței taliei.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri