facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2019-11-04
Vizualizari: 736
Comentarii: 0
"Bunicul m-a învăţat să iubesc plantele"

Gino Sugureanu (56 de ani), directorul magazinului Magia Plantelor din Craiova, (bd. Nicolae Titulescu, nr. 35A), are o experienţă profesională extrem de bogată şi de variată. După ce a lucrat 20 de ani ca inginer proiectant şi 9 ani în asigurări, a realizat că poate face absolut orice îşi propune. De 5 ani, s-a întors la o dragoste mai veche, din copilărie – plantele – şi vrea să facă şi aici „performanţă”.

„În urmă cu 5 ani, când s-a deschis «Magia Plantelor», eu am făcut asigurările pentru magazin. Cum relaţia de parteneriat cu patronii a decurs foarte bine, mi s-a propus să mă ocup de magazinul virtual, să construiesc site-ul, să pregătesc portofoliul de produse. În 3-4 luni, munca aceasta m-a acaparat cu totul, astfel că m-am mutat aici cu toate bagajele şi cu toate forţele, preluând şi partea de magazin fizic, cu vânzare directă. Se întâmpla la începutul anului 2015”, povesteşte Gino. Ce l-a convins? Provocarea de a învăţa ceva nou şi plăcerea de a lucra cu plantele, pe care le iubeşte din copilărie. Cel care l-a inspirat a fost bunicul său din Vâlcea. „Eu locuiam la oraş, dar vacanţele mi le petreceam la bunici. Îmi aduc aminte cum bunicul mă lua cu el în livada de pomi fructiferi, în grădină şi pe dealuri, îmi vorbea despre plante, îmi arăta cum să le deosebesc după frunze, le culegeam şi le foloseam împreună. Atunci a început procesul meu de învăţare. Acelaşi lucru l-am făcut şi eu cu fata mea, care are 28 de ani. Mergeam cu ea în parc, când era mică, şi o învăţam toate plantele, toate florile. Acum stau la bloc, dar am pe balcon o mini-grădină, cu zeci de ghivece cu orhidee, gloxini, muşcate, lavandă proaspătă, salvie şi rozmarin”. Pasiunea pentru plante s-a adăugat și faptului că duce un stil de viaţă sănătos. Face sport, refuză să ia medicamente de sinteză şi e sănătos-tun. „Şeful meu zicea că nu m-a văzut niciodată răcit sau bolnav în cei 5 ani”, râde Gino. Mai mult decât atât, e o fire plină de energie, foarte adaptabilă schimbărilor. „Pe mine schimbarea nu mă sperie, ci mă provoacă. Când îmi apare în faţă un obiectiv, zic «hai să-l cuceresc». Aşa am ajuns la magazinul naturist, care e o provocare în fiecare zi. În permanenţă învăţ şi informaţia e inepuizabilă”, adaugă el.

Magazinul este mare, spaţios, luminos, cu autoservire. Peste 100 de persoane de toate vârstele şi de toate categoriile sociale îi trec zilnic pragul. Le place să descopere „bunătăţi” printre rafturi, iar când au nevoie de ajutor, Gino şi colega lui sunt acolo, cu sfaturi. „Eu mă ocup în continuare şi de magazinul virtual, de achiziţii, contracte, dar şi de lucrul cu oamenii. Asta îmi place cel mai mult, când vin şi îşi aştern dosarul medical în faţa mea, discutăm şi împreună găsim varianta de tratament natural care să-i ajute. E cea mai mare mulţumire să ştii că ai făcut un bine”.

Cu toate că are o muncă solicitantă atât fizic, cât şi intelectual, Gino Sugureanu nu e genul care să cadă din picioare la sfârşitul zilei. Ba chiar ar putea să mai dea o tură de parc după serviciu. Are un stil de viaţă şi mai sănătos de când lucrează aici şi simte că viaţa lui s-a schimbat în bine. „Folosesc multe produse de la noi şi am învăţat enorm despre fitoterapie. În plus, consiliindu-i pe alţii, nu am cum să nu fiu atent şi la mine. În același timp, am linişte. Genul acesta de muncă mi-a adus un confort pe care nu prea l-am avut în cei 10 ani de asigurări, unde era un stres permanent. Şi aici există obiective de atins, dar sunt de altă natură şi se pot gestiona mult mai bine”. Unde se vede pe viitor? După multe joburi şi domenii de activitate schimbate, Gino a decis ca actualul loc de muncă să fie şi ultimul. „De aici voi ieşi la pensie. Şi şeful meu mi-a promis că magazinul acesta va rezista cel puţin până ies eu la pensie”, mai spune craioveanul.

Au sărbătorit 5 ani de la înfiinţarea magazinului

Luni, 14 octombrie, magazinul „Magia Plantelor” a împlinit 5 ani de la înfiinţare. Evenimentul a fost sărbătorit alături de parteneri, prieteni, dar şi de publicul larg. „Au venit cete de copii de la şcoala de peste stradă, pe care i-am primit cu masa plină de bunătăţi de la sponsorii noştri. Fiecare a plecat acasă cu un mic cadou”, povesteşte Gino Sugureanu.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri