facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-04-15
Vizualizari: 732
Comentarii: 0
Bucură-te de sarcină, uită de mituri!

Dacă sunt însărcinată, e normal să mănânc „cât pentru doi”? Nu am voie să mai fac efort ca înainte, nici să dorm pe burtă? Poate ar trebui să ascult mai multă muzică clasică dacă vreau să am un copil deștept! Ei bine, lucrurile nu stau chiar așa și multe informații sunt eronate. Haideți să facem diferența dintre mit și realitate!

Dacă nu îți satisfaci poftele, avortezi. Stai liniștită, nu se poate întâmpla așa ceva. Celebrele pofte din timpul sarcinii sunt doar „răsfățuri de gravidă”, spun mulți medici, un pretext pentru femeie de a-și satisface micile plăceri.

De acum, trebuie să mănânci pentru doi. Așa e, mănânci pentru tine și pentru fătul din burtică, dar el nu consumă semnificativ, mai ales în prima parte a sarcinii. Mănânci PENTRU doi, dar nu CÂT doi. Dacă te supraalimentezi, evident că vei acumula multe kilograme pe care greu le vei mai da jos.tratament din plante

Grețurile apar doar în primul trimestru, apoi dispar. Din păcate, nu în toate cazurile. Potrivit studiilor, aproape 20% dintre gravide continuă să aibă grețuri pe toată perioada sarcinii. În acest caz, continuă să iei remedii naturiste pe bază de plante (ghimbir, lămâie, roiniță, chimion), care reduc greața și susțin digestia.

Sexul copilului poate fi determinat după forma burții: dacă e țuguiată și mică e băiat, dacă e rotundă și mare este fată. Această metodă de ghicit încă se mai practică printre bătrânele de la țară. În realitate, forma burții e dată de elasticitatea mușchilor abdomenului, de structura bazinului, și doar ecograful poate stabili cu exactitate sexul bebelușului.

Sportul e periculos. Fals. Dacă sarcina decurge fără probleme, exercițiile fizice sunt chiar indicate. Alergarea ușoară, înotul, yoga, pilates, toate acestea mențin tonusul și flexibilitatea, prevenind acumularea de kilograme în plus. Sunt contraindicate doar sporturile extreme, suprasolicitante, cu risc de accidentări.

Nu e bine să dorm pe burtă. Fătul e poziționat adânc în interiorul tău și bine protejat, așa că, dacă îți e confortabil, poți dormi pe burtă.

Dacă asculți Mozart în timpul sarcinii vei avea un copil inteligent. Nu există studii care să demonstreze așa ceva. Inteligența e dată de moștenirea genetică și de educația pe care o va primi copilul, de mediul în care se dezvoltă. Tot ce poate face muzica clasică este să o relaxeze pe mămică, iar starea ei de calm și fericire să se transmită și la bebelușul din burtă.

Ești mult mai sensibilă. Da, la mirosuri, la gusturi, ai grețuri, ai mai multă nevoie de odihnă. Dar asta nu înseamnă că trebuie să fii tratată „cu mănuși”, ca pe un bibelou gata oricând să pățească ceva. Atâta timp cât sarcina decurge normal și doctorul nu ți-a impus nicio restricție, ești liberă să faci mișcare, să-ți cari singură geanta, să mergi la serviciu sau să zbori cu avionul, în vacanțe.

Relațiile intime pot face rău copilului. Adevărat și fals. Dacă sarcina e una normală, sexul nu face rău bebelușului. El e protejat de mușchii abdominali și ai uterului, de lichidul amniotic. Singurul pericol este dacă viitoarea mămică are diagnosticul de col scurt și deschis, sau are antecedente de avorturi spontane.

Un adevăr de care e bine să ții seama

Gravidele trebuie să ducă o viață normală, cu o singură excepție: e necesar să-și schimbe puțin stilul alimentar și rețeta cu medicamente, atunci când se îmbolnăvesc. În sarcină, nu este permis orice. Spre exemplu, trebuie să eviți laptele nepasteurizat, ouăle crude (maionezele), carnea insuficient preparată termic, mezelurile crud-afumate, sâmburii de rodie, strugurii și ananasul, care pot produce balonări sau contracții uterine. Consumul de alcool este și el strict interzis. În ceea ce privește tratamentul, atunci când ai probleme de sănătate, trebuie să știi că acesta se administrează doar la recomandarea medicului sau a farmacistului. Inclusiv lista remediilor naturiste permise este mai scurtă. Echinacea, lichenul de piatră, frunzele de măslin, ghimbirul și turmericul sunt printre puținele plante-medicament care vindecă un spectru larg de afecțiuni. De pildă, în caz de infecții respiratorii (răceală, gripă, bronșită, amigdalită, faringită), digestive (enterite, enterocolite) și uro-genitale (cistite, anexite, uretrite...), te poți baza cu încredere pe capsulele Mami si Bebe Biosept cu astfel de plante medicinale.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri