facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2013-12-23
Vizualizari: 897
Comentarii: 0
Bradul

Abies alba (Pinaceae)

 Legenda spune că demult, tare demult, când Dumnezeu lua chip de om și cobora printre muritori, mergând prin pădure, a fost prins de o ploaie strașnică și niciun copac n-a vrut să-l primească sub crengile sale, ca să-l ferească de ploaie. Doar bradul a fost cel care i-a oferit adăpost.
După ce a stat ploaia, Dumnezeu l-a binecuvantat pe brad și i-a menit ca iarna să ajungă în casele oamenilor, să fie frumos împodobit la sărbătoarea nașterii Domnului nostru Iisus Christos.

Bradul este o specie vegetală lemnoasă, foarte longevivă (trăieşte până la 700 de ani), care poate depăşi 50 m înălţime. În sol, dezvoltă o rădăcină puternică. Frunzele de brad sunt aciculare, cu o singură nervură, mai închis colorate pe faţă, dispuse liniar pe patru rânduri de-a lungul ramurii. Acele de brad au 2-4 cm lungime, având  vârful ştirbit. Frunzele de brad cad după 8-10 sau chiar 15 ani. Conurile bradului sunt erecte, rămânând drepte şi la maturitate, cu o formă cilindrică şi sunt lungi  de 10-20 cm, fiind verzi la început, apoi brun-roşietice.

În scopuri terapeutice se folosesc și mugurii de brad, care se formează primăvara în vârful crenguțelor și au o culoare deosebită, diferită de culoarea obișnuită a bradului, de verde crud. S-a mai dovedit că bradul alb are acțiune antiseptică, antiinflamatoare și imunostimulatoare asupra aparatului respirator. Efectele lui se simt, în special, la nivelul căilor aeriene superioare, de aceea se recomandă și în cazuri de rinofaringite recidivante, rinite și sinuzite. Mugurii de brad au un gust dulce-acrișor și sunt puternic aromați. Se pot administra zilnic, pe stomacul gol, cu un sfert de oră înainte de masă, câte 5-6 muguri, pentru reglarea poftei de mâncare, dezinfectarea gurii și împrospătarea respirației. Inhalațiile cu infuzie din muguri de brad desfundă căile respiratorii, activează circulația și redă tenului strălucirea.


Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri