facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

Atunci când apare un dezechilibru în organism, primul element care are de suferit este părul. V-ați întrebat vreodată de ce?

Ei bine, acest lucru se întâmplă datorită faptului că în cazul unui dezechilibru, organismul preferă să își folosească resursele pentru  a asigura buna funcționare a organelor vitale. Nefiind un organ vital, părul nu va mai beneficia de resursele care în mod normal i-ar fi fost alocate.

Care este durata de viață a unui fir de păr?

Un fir de păr traiește în medie între 2 și 6 ani. În mod normal, doar 90% din păr crește, în timp ce restul de 10% se află într-un stadiu de stagnare pentru câteva luni, după care cade.

De ce toamna părul cade mai rau?

Pe durata verii procentul de fire de păr care s-au oprit din creștere este mai mare comparativ cu restul anului, motiv pentru care, câteva luni mai târziu, adică toamna, acestea vor cădea într-un număr mai mare decât de obicei. Acesta nu e un motiv de îngrijorare atât timp cât cantitatea de păr pe care o pierdem se încadrează în limite normale.

Câte fire cad în mod normal în această perioadă?

În mod normal, ar trebui să pierdem zilnic între 40 și 120 de fire de păr pe zi. Dacă limita este depășită frecvent, atunci înseamnă că este momentul să facem o schimbare sau să consultăm un medic.

Cauze ale caderii parului

  • Lipsa unei alimentații sănătoase: Pentru a avea un păr sănătos și strălucitor, trebuie să ne asigurăm că din alimentația noastră nu lipsește nicio substanță nutritivă. Este recomandat să consumăm alimente bogate în fier și vitamina C (aceasta care fixează fierul in organism).
  • Probleme ale scalpului: Uneori, pielea capului este iritată și devine fie prea grasă, fie prea uscată. De multe ori se formează cojițe asemănătoare cu mătreața, care se desprind de scalp și odată cu ele, și firele de păr sănătoase.
  • Kilogramele în plus determină un nivel ridicat de insulină. Acest lucru poate duce la creșterea nivelului de testosteron și implicit la căderea părului.
  • Stresul ne influențeaza în mod negativ organismul. Atunci când suntem stresați, sistemul imunitar are de suferit. Din această cauză, rezistența noastră la diverse boli este mai mică atunci când ne confruntăm cu perioade stresante. Organismul este forțat să producă mai multe leucocite care atacă firele de păr, determinând căderea prematură a acestora.

Sfaturi pentru a diminua căderea părului:

  • Consumați alimente sănătoase, bogate în vitamine și fier.
  • Nu țineți cure de slăbire drastice: privarea de substanțe nutritive duce de cele mai multe ori la căderea părului.
  • Masați-vă pielea capului în fiecare seară timp de 10 minute, pentru a accelera circulația în această zonă și pentru a conferi vitalitate firelor de păr.
  • Incercați să evitați folosirea uscătorului; acesta reprezintă un factor de agresiune pentru păr.
  • Nu vă pieptănați când părul este încă ud, deoarece acesta este fragil și se poate rupe mai ușor.
  • Ca de fiecare dată, calea naturii este cea mai bună. Beți ceai de rozmarin, brusture sau muguri de plop. Acestea stimulează creșterea părului și îi conferă un aspect sănătos. De asemenea, pentru același efect, te poți clăti cu infuzie de coada calului, preparată din 3 linguri de plantă la 1 litru de apă.
  • Aplicați săptămânal măști naturale, hidratante. Amestecați un ou cu o lingură de ulei de măsline, o lingură de ulei de ricin, două linguri de zeamă de ceapă și o lingură de miere. Rezultatele nu vor întârzia să apară.
  • În cazul în care simțiți că lucrurile au ieșit de sub control, trebuie să consultați un medic dermatolog sau endocrinolog care vă vor sfătui ce e mai bine de făcut.

 

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri