facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

Temperaturile mari sunt un factor care ne poate afecta puternic organismul. De aceea, este bine să știm să ne protejăm pe cât posibil de efectele negative ale căldurii, atunci când meteorologii anunță caniculă. Iată 5 alimente recomandate pe timpul verii:

1. Pepenele: pe cât de gustos, pe atât de sănătos! Fiind bogat în apă, pepenele este cheia unei bune alimentații pe timp de caniculă.

2. Castraveții: Dacă nu ai timp pentru masa de prânz și alegi să mănânci un sandwich, ține minte să adaugi cât mai multe felii de castravete. Îți vei asigura un prânz răcoritor și hidratant.

3. Pâinea cu cereale: Mâncărurile bogate în cereale sunt de asemenea bune vara, deoarece constituie un aport foarte bun de calciu şi magneziu. Tocmai de aceea, pâinea cu cereale este indicată pentru perioadele călduroase, însă consumată cu moderaţie şi la o temperatură adecvată.

4.Peștele: Este bine să incluzi preparate pe bază de pește în dieta pe timp de caniculă pentru că asigură organismului acele grasimi esențiale – Omega 3 – absolut necesare pentru sanatate.

5. Supa de pui: făcută în casă, supa de pui nu are foarte multe grăsimi, este sănătoasă și hidratantă. Este bogată în vitamine, conține legume și multă apă – ideal pentru o zi toridă.

6. Iaurtul: o doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar de apă!

De evitat:

Deşi foarte tentante, îngheţata sau produsele ţinute la frigider nu fac bine corpului. Chiar şi apa trebuie consumată la temperatura camerei.

De asemenea, evită băuturile cu conţinut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase), deoarece acestea sunt diuretice.

Iar acum, că știm ce să mâncăm ca să ne protejăm de caniculă, haideți să ne bucurăm de ultima lună de vară!

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri