Fructul cu cea mai bogată concentraţie a vitaminei C din lume este acerola sau vișina tropicală. Conţine de 30-80 de ori mai multă vitamina C decât lămâia sau portocala. 100 grame acerola conţine peste 1600 mg vitamina C.
Fructul copt al acerolei este de culoare roşu-închis şi atinge în diametru 2 centimetri. Este crocant, cu gust picant, dulce-amar. Tradiţional, acerola a fost folosită în medicina populară ca stimulator imun.
S-a constatat că, graţie conţinutului specific de vitamine şi minerale, acerola manifestă influenţă regeneratoare asupra pielii, în special pe fond de stres sau surmenaj.
Fructele de cătină albă, pe langa aportul de vitamina C, aduc organismului multe alte vitamine (C, A, B1, B2, B6, B9, D, E, P, PP) şi acizii graşi esenţiali. Au efect tonifiant general acţionând ca un energizant asupra întregului organism. Cresc rezistenţa organismului la infecţii şi previn degradarea celulelor prin efectul puternic antioxidant. Fructul de cătină conţine de două ori mai multă vitamina C decât măcesul şi de 10 ori mai mult decât citricele.
Fructele de măceş sunt foarte apreciate pentru conţinutul lor bogat în vitamina C ( 500-1000 mg %) carotenoide,vitaminele A, B1, B2, E, P,PP şi K. Măceşele au cu 40-50% mai multă vitamina C decât lămâia şi cu 60% mai mult decât grapefruitul. Au efecte tonice şi vitaminizante cu rol antianemic, antioxidant, antiinflamator şi de creştere a capacităţii de apărare a organismului.
Le puteți găsi în capsulele de Vitamina C naturală de la Fares.