facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

Este foarte important să tratăm alimentația copiilor noștri cu seriozitate, pentru că obiceiurile deprinse în copilărie îi vor influența nu doar acum, ci pe tot parcursul vieții. Nu este niciodată prea tarziu să îi învățăm pe cei mici să consume alimente necesare pentru o dezvoltare fizică și psihică armonioasa, pentru că odată deprins acest obicei, va dăinui pe tot parcursul vieții.

V-am pegatit o listă cu 10 alimente pe care trebuie să le includeți în alimentația voastră și a celor mici:

1. Fulgi de ovăz – asigura concentrarea de care cei mici au nevoie în timpul lecţiilor;de asemenea, dacă mănâncă încă de la vârste fragede ovăz la micul dejun sunt feriți dep ericolul astmului.

2. Avocado – este un fruct plin de grăsimi bune pentru organism şi împiedică instalarea bolilor cardiovasculare la maturitate. Acesta este cunoscut pentru proprietăţile sale antioxidante, antiinflamatoare, de protejare a ficatului şi de scădere a nivelului glicemiei şi a colesterolului.

3. Somon – acest sortiment de pește ajută la dezvoltarea armonioasă a funcţiilor cerebrale şi menţinerea unei inimi sănătoase. Somonul conține triptofan, un aminoacid esenţial care stimulează producţia de serotonină şi vitamina D.

4. Roşii – Stimulează metabolismul și sistemul imunitar, întăresc oasele, previn cancerul și afecțiunile cardiovasculare. Dacă celui mic nu îi plac roşiile, încearcă să le tai mărunte și să adaugi un pic de ulei de măsline și oregano.

5. Ouă – sunt ideale pentru un micul dejun al copilului. Ouăle conțin vitamina A, vitamina B2 și alte minerale importante. Proteinele din ou sunt de foarte bună calitate și au un conținut caloric mic.

6. Ton – este o sursa extraordinara de acizi grasi omega 3, tipul de grasime sanatoasa de care corpul nostru are nevoie. Acesti acizi grasi esentiali sunt importanti pentru functiile creierului, cresterea si dezvoltarea copilului.
6. Hummus – Năutul este o sursă excelentă de fibre, vitamine B6 şi B9, acid folic, mangan, proteine şi minerale precum fier, fosfor, potasiu, calciu, magneziu, cupru şi zinc. În plus, nu conține colesterol și nici grăsimi saturate.

7. Unt de arahide – arahidele sunt o sursa importantă de vitamina E; acestea sunt deosebit de hrănitoare și ajută sistemul nervos să folosească glucoza pentru a obține energie.

8. Iaurt – reduce riscul de hipertensiune arterială, conține calciu și este bogat în grăsimi saturate. Îl puteți  servi celor mici alături de fructele lor preferate.

9. Afine – sunt bogate în vitamine și antioxidanți. Consumul de afine scade nivelul zahărului din sânge, are fecte pozitive asupra digestiei, ajută la vindecarea mai rapidă a leziunilor sau răcelilor, gripelor și aergiilor.

10. Spanac – Bogat in substante nutritive, o ceașcă de frunze de spanac oferă jumătate din necesarul zilnic de vitamina A al copilului. De asemenea, conține fier, calciu, acid folic, vitamina C, K și fibre.

 

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri