Dacă o noapte de iulie ar putea vorbi, probabil că s-ar lăuda că ea a inventat dragostea, ne spune Bern Williams. O noapte de vară ajutată de o tarta de căpșuni, probabil.
Iată o prajitură delicioasă fără lapte, ouă, smântână, făină, unt sau margarină, pe care o poți găti chiar și vara când este foarte cald, pentru că nu ai nevoie de foc: tartă de căpșuni cu vanilie.
Crusta
Avem nevoie de:
- o jumătate de cană de migdale;
- o jumătate de cană de seminţe de floarea soarelui;
- miere, după gust;
- cacao sau pudră de roşcove, după gust.
Se mărunțesc semințele, după care se adaugă mierea și pudra de cacao. Se presează crusta în forma dorită.
Crema de căpşuni
Avem nevoie de:
- o cană de căpşuni proaspete;
- o jumătate de cană nuci caju;
- miere, după gust.
Ingredientele se amestecă, se toarnă peste crustă, după care se se introduce în frigider pentru puțin timp.
Crema de vanilie
Avem nevoie de:
- o jumătate de cană de nuci caju;
- miere, după gust;
- esenţă de vanilie, după gust;
- 4-5 linguri ulei de palmier.
Se amestecă toate ingredientele și se toarnă peste crema de căpșuni.
Se ornează cu drag și se servește într-o seara de vară, alături de cine trebuie. :)
Poftă bună!