facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

Sărbătorile de iarnă se apropie, iar odată cu ele și nerăbdarea de a ne întâlni cu oamenii importanți din viața noastră. Crăciunul este pentru mulți dintre noi un motiv frumos de a petrece timp cu cei pe care-i iubim. Nu mâncarea, nici bradul împodobit, nici măcar discuțiile pe care le purtăm nu sunt atât de importante precum prezența persoanelor pe care ne dorim să le avem în preajmă . Pentru că de multe ori faptul că sunteți împreună este mai important decât toate cuvintele din lume, nu-i așa?

Ne gândim cu plăcere la pregătirile de Craciun, sutem încântați de gândul că vom sta cu toții la masă savurând aperitivele noastre preferate, sarmale aburinde și prăjituri delicioase.

Dar nu este suficient să le pregătim mâncăruri bune celor dragi, ci trebuie să fie și naturale, pentru că îi vrem  cât mai sănătoși.

Contrar păreriilor, rețetele dietetice pot fi la fel de gustoase ca și cele normale.

Pentru a vă convinge, v-am pregătit în acest articol câteva alternative gustoase pentru masa de Crăciun.

1. Ruladă de pui cu legume

Aveți nevoie de 900 g de piept de pui, 2 ouă, 4 roșii deshidratate,100 g ciuperci, 4 castraveți murați, 1 lingură de capere, mărar, sare și piper, foi de dafin, ienupăr.

Mixăm la blender 3/4 din carnea de pui, iar restul o tăiem în cubulețe. Amestecăm pasta obținută cu bucatelele de carne si adaugam legumele, condimentele și ouăle. O rulăm și o acoperim cu o hârtie de copt – în prealabil umezită și stoarsă. Repetăm cu încă o foaie de copt. Umplem o oală cu apă, adăugăm sarea, piperul, ienupărul și foile de dafin, iar când dă în clocot introducem rulada pentru aproximativ o oră.

1

2. Salată de morcovi cu iaurt

Aveți nevoie de 450 g de morcovi, 250 g de iaurt, 10 măsline, 2 linguri de ulei de măsline, 2-3 căței de usturoi, sare, piper și zeama de la o lămâie.

Pisăm usturoiul, adăugăm uleiul, lămâia, sare, piperul și obținem astfel un dressing pe care îl amestecăm cu mixerul. Radem morcovii, scurgem iaurtul de zer și amestecăm toate ingredientele.

1

3. Ciorbă țărănească de legume

Aveți nevoie de ceapă, roșii proaspete, ardei gras, cartofi, morcovi, țelină, rădăcină de păstârnac și de pătrunjel, fasole verde,bors, pătrunjel, sare și boia. Puteți adăuga și alte legume, după gust.

Această ciorbă cu multe legume este o rețetă foarte gustoasă care vă va cuceri prin culori și gustul proaspăt.

1

4. Friptura de pui macerată în ierburi aromatice

Friptura nu trebuie să fie grasă ca să fie gustoasă: veți vedea că ierburile aromatice pot face minuni!

Faceți o compoziție  din ulei, piper, sare, usturoi, ceapă, foi de dafin, busuioc, boia, miere și puțină apă. Lăsați carnea să se pătrundă peste noapte și apoi gătiți-o la grătar.

1

5. Sarmale din piept de pui

Pregătim varza ca și pentru sarmalele tradiționale. Amestecăm carnea cu orezul înmuiat și condimentele (sarea, piperul), după care le rulăm, le acoperim cu roșii. La final le lăsăm pe foc până se înmoaie orezul.

1

6. Tartă cu multe fructe

Ce-ați zice de un desert cu multe fructe și cremă făcută în casă și îndulcită cu miere? Aveți nevoie de 150 g de făină, 3 ouă, 50 g de unt, 100 ml lapte, 100 g de brânză de vaci, puțină drojdie, 400 de grame de fructe (la alegere), 1 cană de suc proaspăt de portocale și mentă.

Amestecăm făina, drojdia, zahărul și un praf de asre. Batem ouăle și le adăugăm peste compoziție alături de zahăr și unt. Amestecăm și întindem compoziția în formele de tarte; le lăsăm la copt pentru 15 minute.

Tăiem fructele cubulețe, le împărțim în boluri și le acoperim cu zahăr vanilat. Mixăm crema de brânză cu zahăr și suc de portocale.

Scoatem aluatul și îl umplem cu crema de brânză și cu fructele.

1

În încheiere vă urăm tuturor sărbători fericite și pline de sănătate.

Iar dacă aveți idei de rețete gustoase și dietetice pentru masa de Crăciun vă rugăm să le împărtășiți cu noi.

 

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri