facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

Pentru multi dintre noi, magiunul este gustul copilariei. Cei care au copilarit la tara cu siguranta isi amintesc de mic dejunul delicios, cu gem de prune, ceai de tei si prajiturele proaspete framantate de mainile bunicii.

Astăzi vă vom învăța o rețetă de magiun gustoasă și sănătoasă, pe care am aflat-o aici, in inima Daciei, unde gospodinele gatesc după rețete vechi de sute de ani.

Îl poți mânca dimineața, pe pâine integrală, sau chiar și seara, când ai poftă de ceva dulce, pentru că magiunul pe care vă vom învăța să-l preparați conține doar ingrediente naturale, așa cum ne place nouă. Nu conține nici măcar zahăr, și cu toate astea este extrem de dulce și aromat.

Iată de ce ai nevoie:

– 3 kilograme de prune bine coapte (cu cat sunt mai coapte cu atat iese mai aromat)

– 150 de grame de miez de nucă

Trebuie să speli bine prunele, să le lași la scurs, iar apoi să le scoți sâmburii. Zdrobește-le și apoi bagă-le la cuptor pentru aproximativ 8 ore. Dacă îți plac lucrurile tradiționale, poți opta pentru un vas de lut. Îți vei da seama că gemul este gata atunci când capătă consistența necesară – volumul inițial se reduce la jumătate. La final adaugi nucile coapte, zdrobite în bucăți mai mari.

Între timp, borcanele trebuie spălate, uscate și sterilizate. Umple-le cu gemul încă fiebinte și întoarce-le cu capacul în jos. Spor la treabă!

După ce faceți rețeta, lasați-ne un comentariu și suneți-ne cum v-a ieșit!

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri