Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), creșterea nivelului de colesterol peste valorile normale este una dintre cauzele teribile de deces în lume, realizând peste 17 milioane de victime în fiecare an.
Studiile realizate de OMS până în prezent, realizate pe un eşantion de câteva zeci de milioane de persoane din mai multe țări au arătat ca multe dintre aceste persoane nici nu ştiu că au nevoie de tratament, sau că tratamentul hipercolesterolemiei se poate face cu medicamente ieftine.
Colesterolul îndeplinește roluri importante în organism de la menținerea integrității celulare, la sintetizarea secreției biliare, metabolizarea carbohidraților, producerea hormonilor steroizi și sexuali, acizilor grași și vitaminei D, la creșterea rezistenței pielii.
Colesterolul nostru provine din doua surse, una exogenă reprezentată de alimentație și una endogenă reprezentată de sintetizarea colsterolului în ficat. Alimentele furnizatoare de colesterol sunt constituite de alimente de natură animală cum sunt gălbenușul de ou, ficat, grăsimea din carne care din păcate contribuie la creșterea colesterolului rău și alimente de natură vegetală.
Deci menținerea unui nivel optim de colesterol în sânge contribuie la o bună funcționare a organismului.Modificări simple ale stilului de viaţă, cum ar fi de exemplu renunţarea la fumat, alcool, o activitate fizică regulată şi o dietă sănătoasă, pot contribui la prevenirea bolilor cardiace şi a atacurilor cerebrale.
Sfat pentru prevenirea creșterii nivelului sanguin de colesterol: consumă 1-2 căni de ceai Colesterol-M104, realizat după o rețetă monahală, în fiecare zi timp de o lună.