×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Orastie. Un oras frumos si plin de istorie

Orăștie este locul unde acum mai bine de 8 decenii a început povestea Fares.

Poate că nicăieri în judeţul Hunedoara încărcătura istorică nu este atât de pregnantă ca în municipiul Orăştie. Vechea cetate a Orăştiei, muzeul de etnografie, bisericile monument din secolul al XIII-lea sau cetăţile dacice din munţii Orăştiei, sunt adevarate bucurii ale ochilor și sufletului. Multe dintre ele sunt lăsate moștenire de la strămoșii noștri, dacii, cei care ne-au învățat și tainele plantelor medicinale.

Dacă ajungi la Orăștie, trebuie neapărat să vizitezi ruinele cetății de pe vremuri. Este un loc liniștitor care te va umple de energie și gânduri bune. În inima cetății  vei vedea cele două biserici medievale fortificate, iar între acestea, rotonda care datează din secolul XI.

1

 Un alt loc care îți bucură sufletul este Muzeul de etnografie. Atunci cand îi vei călca pragul vei simți că pășești într-o lume arhaică, mai bună și mai pură. Vei fi surprins de universului rural, cu precădere cel din zona Orăştiei.

muzeul de etnografie - poza 2

 După această experiență plăcută, lasă-ți pașii să te îndrume către Biserica Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului”. Vei fi surprins de arhitectura acesteia, specifică Transilvaniei din secolul al XVIII-lea. Rezervă-ți câteva clipe doar pentru tine, așează-te pe pridvor și gândește-te la toate lucrurile frumoase din viața ta.

adormirea maicii domnului

Iar dacă mai ai timp și energie, îți recomandăm cu căldură să vizitezi cetățile dacice din munții Orăștiei. O parte din inima ta va rămâne acolo, pentru că natura este atât de primitoare în aceste locuri, încâ ți-ai dori să nu mai pleci.

foto 4

Credem că nimic nu este întâmplător, iar faptul că ne desfășurăm activitatea și cultivăm plantele medicinale aproape de Sarmisegetusa este o marcă a identității noastre ecologice și românești.

Sursă foto 1

Sursa foto 2,3

Sursă foto 4

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.