facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

Mulți dintre noi răcim în această perioadă a anului tocmai pentru că avem imunitatea scăzută.

Haideți să aflăm împreună ce înseamnă imunitatea și cum o putem aduce la un nivel ridicat:

Termenul de imunitate derivă din latinul “immunis” şi reprezintă capacitatea naturală a organismului de a se apăra împotriva îmbolnăvirilor.

Iată cei mai importanți factori care înfluențează în mod negativ imunitatea:

 

1. Stresul diminuează răspunsul imunitar al organismului la agenţi patogeni. Persoanele care sunt în stadiul de epuizare cronică, care nu au timp pentru ele, care nu îşi rezervă momente de plăcere sau timp liber îşi slăbesc organismul.

O echipă de cercetători americani a descoperit că persoanele stresate se vindeca mai greu de anumite boli decât cele relaxate.

1

 

 

2. Insomnia slăbeşte rezistenţa organismului. Este una dintre cele mai întâlnite tulburări de sănătate, mai des în cazul femeilor. Din cauza privării de somn, corpul nu mai produce celulele necesare sistemului imunitar.

2

 

3. Calitatea alimentelor este, de asemenea, un factor important, care afectează rezervele şi rezistenţa. O alimentaţie bogată în legume, fructe, lactate şi cereale integrale te va ajuta să îţi întăreşti sistemul imunitar. Optează pentru salate de legume care să conţină ceapă sau usturoi (stimulatoare ale glandelor suprarenale), pentru că au efect antibiotic!

3

 

4. De asemenea, anumite medicamente afectează imunitatea organismului. Administrarea repetată de antibiotice, antiinflamatoarele steroidiene şi chimioterapia inhibă sistemul imunitar. Aproape 70% dintre români iau antibiotice fără prescripţie medicală, încă de la primele semne ale unei răceli. Foarte multe persoane recunosc că iau antibiotice cel puţin o dată pe an. Consecinţele abuzului de antibiotice sunt distrugerea florei intestinale şi scăderea imunităţii.

4

 

5. Expunerea îndelungată la substanţe toxice (poluare atmosferică, mediu de lucru toxic, diverşi solvanţi, metale grele) este un alt factor care afectează capacitatea corpului de a se detoxifia, regenera şi revitaliza.

5

 

6. Consumul mare de zahăr blochează și el răspunsul imunitar. Toţi aceşti factori diminuează rezervele corpului şi capacitatea de a rezista în caz de stres intens. O persoană a cărei imunitate este scăzută va suferi infecţii frecvente: răceală, sinuzită, infecţii urinare, infecţii vaginale, infecţii ale ochilor, plăgi care se infectează uşor şi refac greu, gingii care sângerează, ciuperci, erupţii ale pielii mai frecvente ca de obicei (la persoanele care fac herpes sau afte).

8

 

7. Plantele medicinale sunt cele mai eficiente remedii naturiste cunoscute care stimulează funcţionarea sistemului imunitar, fiind eficiente în prevenirea infecţiilor şi grăbind recuperarea pacienţilor cu imunitatea scăzută.

6

Unele au acţiune imunomodulatoare demonstrată (echinacea, Astragalus, Androraphis, şovârf, uleiul esenţial de ti-tree), altele revitalizează acest sistem extrem de important, rezultând efectul tonic şi adaptogen (ginseng, scorţişoară, usturoi). Plantele care se găsesc în tratamentele naturiste (fie că este vorba de un ceai medicinal, de capsule, tincturi etc.) activează mecanismele proprii de apărare ale organismului, altele acţionează direct asupra germenilor patogeni – bacterii şi virusuri având proprietăţi imunostimulente şi antiinfecţioase.

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri