×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Despre ceai, de prin lume!

Apa clocotește iar sunetul ceainicului te anunță că urmează deliciul după-amiezei tale. Tacticos, îți pui pliculețul în cană și torni încet și sigur apa peste. Lași la infuzat în timp ce îți plimbi nerăbdător degetele peste mânerul cănii. Apoi te bucuri de aroma nebănuita care te duce cu gândul la copilarie și diminetile cu bunica, la serile de iarnă sau la momentele alături de cei dragi.

Oricare ar fi ritualul tău de a bea ceaiul, un lucru este sigur: această licoare fascinantă are o istorie lungă și tare interesantă.

Așadar, vă poftim la o cană de ceai! V-am pregătit un top 10 cu cele mai interesante lucruri despre această băutură.

1. După turism, cultivarea de ceai este a doua cea mai mare industrie din India.

2. În Siberia, până în secolul al XIX-lea, lăzile de ceai puteau fi folosite în loc de bani.

3. Ceaiul ajută la reglarea colesterolului și este benefic pentru inimă. În plus diminuează pofta de mancare – veste bună pentru cei care doresc să slăbească.

4. Dupa apă, ceaiul este cea mai populară bautură din lume, iar în medie, într-o zi sunt produse 3 miliarde de cești de ceai.

5. Pauza de ceai este o tradiție ce a aparut în urmă cu 200 de ani.

6. În fiecare an, Fares Orăştie produce peste 20 de milioane de cutii de ceai. Exact, 20 de milioane de cutiuţe de ceai, atât de fragile şi totuşi cu atât de multă sănătate şi stare de bine în ele, în doză concentrată. Iar dacă am pune cap la cap toate aceste 20 de milioane de cutiuţe de ceai, am putea acoperi o distanţa echivalentă aproape cu lungimea fluviului Dunărea – 2.800 de km – de la izvoarele din Germania până la vărsarea în Marea Neagră.

7. Cel mai popular tip de ceai este de ceai negru. Acesta reprezintă aproximativ 75% din consumul de ceai din lume.

8. Ceaiul este cea mai populara bautură din lume, după apă.

9. În anul 2013, Fares a ocupat locul 14 în Top 50 al celor mai iubite și cunoscute branduri românești, fiind de altfel și singurul brand de ceaiuri prezent în top.

10. Citatul zilei: „O femeie este ca un plic de ceai, nu stii cat de puternica este pana nu ajunge in apa fierbinte” – Eleanor Roosevelt

 

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.