Există mai multe feluri de a găti: uneori ne simțim creativi și alegem să facem combinații originale, alteori vrem să ne impresionăm musafirii cu bucate delicioase sau pur și simplu alegem să facem un fel de mâncare pentru că știm că cineva la care ținem se va bucura.
Indiferent de modul în care optăm să gătim, mesele au mai mult farmec atunci când le împărțim cu cei dragi. Și pentru că ținem la ei, trebuie să avem grijă să gătim sănătos.
Iar cum timpul nu ne permite mereu acest lucru, trebuie să căutăm soluții ... care de fiecare dată se găsesc atunci când vine vorba de cei dragi, nu-i așa?
Pentru acele zile când îți dorești să îi vezi zâmbind la masă, dar nu ai timp să gătești ceva bun și natural , ti-am pregătit 3 rețete din bucătăria internațională, gustoase și ușor de făcut.
1. Guacamole, deliciu mexican
Deși la prima vedere poate suna complicat, îți va lua mai puțin de 30 de minute să îl prepari. Guacamole poate fi mâncat ca atare sau ca garnitură pentru diferite preparate din carne.
Avem nevoie de: 3 avocado, 2 roșii, 2 cepe mici, zeama de la o lămâie, 2-3 căței de usturoi și 3 linguri de ulei de măsline.
Cum îl preparam? Tăiem avocado în cubulețe, pe o farfurie și adăugăm zeama de lămâie pentru a nu oxida. Într-un vas mai mare adăugăm uleiul, usturoiul, o ceapă și o roșie tăiate în felii mari. Le mixăm cu blenderul până obținem o pastă gustoasă și plină de vitamine. La final se adaugă – pentru o consistența mai plăcută – cealaltă roșie și ceapa, tăiată mărunt.
Îl putem mânca cu pâine prăjită, cu măsline, brânză sau albuș de ou fiert.
2. Tzatziki, savoarea Greciei
Tzatziki este un sos dens și aromat, pe bază de castraveți și iaurt. Este un preparat tradițional foarte apreciat în Grecia, atât de locuitori cât și de turiști. La fel ca guacamole, poate fi mâncat ca atare sau ca garnitură.
Avem nevoie de: 300 de grame de iaurt grecesc, 4 castraveți mici, 3 căței de usturoi, o jumătate de legătură de mărar, 4 linguri de ulei de măsline și un pic de sare.
Cum îl preparam? Castraveții se taie în cubulețe și se scurg cât mai bine. Se amestecă apoi cu iaurtul, usturoiul mărunțit, mărarul tăiat fin, uleiul de măsline și sarea. Se lasă în frigider pentru 20 de minute, timp suficient în care aromele ingredientelor se întrepătrund.
3. Supă de roșii mediteraneană
Te-ai gândit vreodată că poți prepara o supă în 10 minute? Iată o rețetă foarte gustoasă, pe care te îndemnăm să o încerci. Aparține bucătăriei mediteraneene, despre care știm că se remarcă prin simplitatea și diversitatea gusturilor. Supa noastră este aromată și conține foarte multe vitamine, pentru că nu necesită fierbere.
Avem nevoie de: 15 roșii cherry, 3 ardei capia, 3 linguri de ulei de măsline, 1 dovlecel mic, 4 linguri de roșii uscate, 3 căței de usturoi, semințe de cânepă, sare și pătrunjel.
Cum o preparăm? Roșiile uscate se hidratează 10 minute, apoi se amestecă toate ingredientele cu blenderul. La final se presară pătrunjel și se cheamă toată lumea la masă. Poftă bună!