×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Cum combatem astenia de primavara?

Astenia este o stare de oboseală intensă şi prelungită, însoţită de slăbiciune fizică și de scăderea capacităţii de lucru intelectual.

Aceste simptome nu sunt altceva decât eforturile organismului de a se adapta la noul sezon.

Un sondaj realizat de Mercury Research arată faptul că femeile întâmpină dificultați de adaptare mai mari decât bărbații: de 2 ori mai multe persoane de sex femnin suferă de astenie de primăvară și 4 din 10 românce se confruntă cu aceasta.

Chiar dacă într-o măsură mai mică, astnenia îi poate afecta și pe bărbați.

În funcție de temperament, starea psihică sau de problemele personale care se suprapun peste această perioadă, schimbarea de sezon poate să declanșeze depresii ușoare care ignorate sau tratate cu superficialitate se pot agrava.

Din fericire ne putem ajuta organsimul să depășească mai ușor această perioadă punându-i la dispoziţie elementele necesare pentru a fi în formă./aliimentandu-ne corespunzator.

1. Petrece mai mult timp în are liber. Ieși la plimbări în parc, mergi pe jos la cumpărături, renunță pe cât posibil la mașină. Lumina soarelui stimulează secreția de serotonină, hormonul fericirii.

2. Practică exerciții fizice. Acestea stimulează secreția de endorfină, o altă substanță care are efect pozitiv asupra stării fizice. Atenție însă: nu îți suprasolicita organismul, deoarce acest lucru poate avea efectul opus, epuizând și mai mult organsimul.

3.  Alimentează-te corespunzător! În piețe au aparut deja verdețurile de care poți profita din plin! Urzici, leurdă, spanac, salată verde … fă-ți cât mai multe mâncăruri, supe și salate proaspete.

4. Înlocuiește cafeaua cu ceaiul verde. Poți încerca ceaiul Enegrizant cu ceai verde de la Fares. Proprietăţile energizante ale ceaiului verde se îmbină cu virtuţile tonifiante ale frunzelor de rozmarin, iar ierburile aromatice din compoziție completează gustul acestui amestec cu un buchet de note luminoase şi vesele.

5. Apelează la remedii naurale pe bază de plante medicinale. Capsulele cu Ceai verde și mate de la Fares, cu proprietăți antioxidante și stimulente ale sistemului nervos, sunt recomandate în stări de oboseală fizică şi mentală, dureri de cap sau depresie.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.