Toţi salcâmii sunt înfloriţi, iar mirosul îmbietor al florilor ne încântă pe toţi. Am putea spune că acest parfum este asemănător cu cel de iasomie.
Şi pe lângă faptul că sunt frumoase şi miros bine, florile de salcâm se pot mânca. De aceea, ne-am gândit să vă arătăm o retetea de clătite, cu acest ingredient special.
Aveţi nevoie de:
100g făină
80g zahăr brun
15 buchetele de flori de salcâm
¼ cană de apă minerală
1 lingură de unt
3 ouă
Culege florile de pe „ciorchine”.
Amestecă faină, ouăle, zahărul şi florile de salcâm într-un bol.
Unge o tigaie cu unt, apoi toarnă amestecul pentru clătite. Lasă-l să se rumenească pe ambele părţi.
Serveşte-le clătitele calde, cu puţin sirop de arţar.