×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Cinci efecte miraculoase ale Turmericului

 

Turmericul a fost folosit în medicina alternativă din cele mai vechi timpuri. Înainte, oamenii îl foloseau pentru a ușura ulcerele, gastritele sau arsurile stomacale. Astăzi, s-au descoperit multe alte beneficii  ale lui. Iată câteva dintre ele:

Efect antibacterian
Curcumina, ingredientul activ din turmeric, este un agent antiseptic și antibacterian natural. Are efect garantat în lupta organismului cu bacteriile, virusurile, ciupercile și paraziții.

Pierderea în greutate
Turmericul stimulează metabolismul și ajută la gestionarea greutății. De asemenea, contribuie la creșterea fluxului de bilă, o componentă importantă în eliminarea grăsimilor alimentare din corp.

Aliat împotriva cancerului
Studiile au legat utilizarea frecventă a turmericului cu vindecarea cancerului de toate tipurile, în special de sân, de prostată, pulmonar și de colon. De asemenea, consumul de turmeric poate preveni formarea tumorilor și poate incetini progresia cancerului. 

Anti-colesterol
Cercetările dovedesc că utilizarea turmericului drept condiment poate reduce nivelul colesterolului seric. Menținerea nivelului adecvat al acestuia poate preveni multe boli cardiovasculare.

Reglarea acidității
Aciditatea apare ca urmare a dereglării pH-ului de la nivelul sistemului digestiv. Turmericul contribuie la normalizarea pH-ului din stomac, ținând la distranță gastrita și ulcerul.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.