×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Cei mai vechi copaci din lume

Natura este mereu surpinzatoare și ne oferă, de câte ori avem nevoie, un refugiu. De asemenea, din ea ne luăm toate lucrurile de care avem nevoie: adăpost, hrană și aer curat.

Copacii se numără printre minunățiile acestei planete. Ei pot să trăiască timp îndelungat și să ne încânte cu bogăția lor. V-ați întrebat vreodata câți ani au sau cum arată cei mai vechi copaci din lume? Ei bine, e vremea sa aflați.

1. Old Tjikko

old-swedish-tree                                                                                                                                                                              Karl Brodowsky/Wikimedia Commons

Acesta este cel mai vechi copac descoperit, de pe planetă. Are aproximativ 9550 de ani si se află în provincia Dalarna, din Suedia.

2. Methuselah

old-tree2Oke/Wikimedia Commons

Methuselah este un copac din familia coniferelor. Se găsește în Munții Albi din California și are aproximativ 5000 de ani.

3. Llangernyw

north-wales

Emgaol/Wikimedia Commons

Llangernyw este un copac luxuriant, plantat in curtea unui cimitir din North Wales. Are aproximativ 4000 de ani, ceea ce inseamna că a fost plantat inainte de construirea piramidelor din Egipt.

4. Zoroastrian Sarv

iran

Acest copac este considerat monument in Iran, pentru că are 4000 de ani.

5. Fitzroya Cupressoides

oldest-trees

Galen Rowell/CORBIS

Fitzroya Cupressoides este un copac care creste înalt, subțire și care este mereu verde. Se găsește în munții Andres, din Chile și se estimează a avea vârsta remarcabilă de 3600 de ani.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.