×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Cateva motive ca sa radem mai mult

Se spune că râsul este cel mai bun medicament. Haideți să vedem de ce!

Râsul dilată vasele de sânge şi îi permite acestuia să curgă mai bine. Cercetătorii au descoperit că persoanele cu probleme cardiace râd cu 40% mai puţin în anumite situaţii, comparativ cu persoane de aceeaşi vârstă, care nu suferă de afecţiuni cardiace.

Când râdem, creierul secretă anumite substanţe precum dopamina, care ajută creierul să proceseze răspunsurile emoţionale şi amplifică experiența plăcerii; serotonina care ne ajută să avem o stare de spirit bună şi endorfinele, care reglează durerea şi stresul şi induc euforia.

Râsul ne face mai frumoşi. Eric Bressler, un absolvent al Universităţii McMaster a încearcat să valideze această teorie. Acesta a descoperit, în urma unui sondaj făcut pe 150 de studenţi, ca pentru o femeie, „simţul umorului” este echivalentul cuiva care o face să râdă, iar pentru un bărbat, „simţul umorului” se reduce la persoanele care îi gusta glumele.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.