×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Asemanarea dintre natura si corpul uman

Legumele şi fructele poartă semne ale întrebuinţării lor, sub învelişul aspectului. Acest principiu este întâlnit în filosofia antică europeană – plantele care sunt asemănătoare unui organ al corpului întreţin sănătatea părţii respective. Iată câteva exemple:

Morcov – Ochi

Dacă feliezi un morcov vei vedea că pattern-ul lui seamănă exact cu al unui iris. Morcovii conţin o mulţime de vitamin şi antioxidanţi, printer care și beta-carotenul, care scade degenerescenta maculară, cauza principală a degradării vederii.

Fasole – Rinichi

Bobul de fasole seamănă perfect cu un rinichi. Nu e de mirare că acest aliment scade nivelul zahărului din sânge şi tensiunea, protejând aceste organe.

Roşia – Inima

Dacă feliezi o roşie pe orizontală, vei oserva că are multiple camere, care sunt asemănătoare inimii umane. Acest fruct este bogat în licopen, care are proprietatea de a reduce riscul bolilor de inimă.

Nucă – Creier

Nucile au exact forma unui creier uman. De aceea, nuca este supranumită ‘hrana creierului’. Aceasta conţine o cantitate mare de omega 3 şi acizi graşi, care susține activitatea celebrală.

 

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.