Legumele şi fructele poartă semne ale întrebuinţării lor, sub învelişul aspectului. Acest principiu este întâlnit în filosofia antică europeană – plantele care sunt asemănătoare unui organ al corpului întreţin sănătatea părţii respective. Iată câteva exemple:
Morcov – Ochi
Dacă feliezi un morcov vei vedea că pattern-ul lui seamănă exact cu al unui iris. Morcovii conţin o mulţime de vitamin şi antioxidanţi, printer care și beta-carotenul, care scade degenerescenta maculară, cauza principală a degradării vederii.
Fasole – Rinichi
Bobul de fasole seamănă perfect cu un rinichi. Nu e de mirare că acest aliment scade nivelul zahărului din sânge şi tensiunea, protejând aceste organe.
Roşia – Inima
Dacă feliezi o roşie pe orizontală, vei oserva că are multiple camere, care sunt asemănătoare inimii umane. Acest fruct este bogat în licopen, care are proprietatea de a reduce riscul bolilor de inimă.
Nucă – Creier
Nucile au exact forma unui creier uman. De aceea, nuca este supranumită ‘hrana creierului’. Aceasta conţine o cantitate mare de omega 3 şi acizi graşi, care susține activitatea celebrală.