facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

Știai că poți avea un stomac sănătos apelând doar la remedii naturale? Aciditatea gastrică, durerile ascuţite în zona stomacului sau disconfort gastric sunt câteva dintre simptomele pe care le poți trata doar cu ajutorul naturii. Iata 9 dintre cele mai bune remedii pe care le poți folosi atunci când te confrunți cu astfe de probleme:

Fructele de coriandru (Coriandri fructus), frunze de dafin (Lauri folium), rizomi de obligeană (Calami rhizoma), rădăcină de genţiană (Gentianae radix), rizomi de ghimbir (Zingiberis rhizoma), extract de Carica papayastandardizat în papaină 40 mg, extract de Ananas comosus standardizat în bromelaină 40 mg, seminţe de muştar (Sinapis albae semen).

Fructul de papaya, supranumit şi “fructul îngerilor” este originar din America Centrală şi de Sud. El conţine o enzimă numită papaină care are puternice proprietăţi proteolitice (ajută la digestia proteinelor), având efecte asemănătoare pepsinei (enzima secretată la nivelul stomacului). Papaya stimulează şi secreţia biliară care contribuie la digestia lipidelor. Reglează activitatea secretorie a stomacului, vezicii biliare, ficatului, pancreasului.

Ananasul se presupune că este originar din America de Sud, iar de acolo a fost adus în Caraibe, unde a fost descoperit de Cristofor Columb. În ananas se găseşte bromelaina – o enzimă capabilă să degradeze proteinele, care este eficientă în digerarea rapidă a substanţelor nutritive.

Coriandrul, plantă de origine mediteraneană, este cultivat pentru seminţele sale parfumate, mult utilizate pentru condimentarea alimentelor. Datorită proprietăţilor stomahice, carminative, antispastice se foloseşte ca tonic al stomacului şi intestinelor, pentru stimularea poftei de mâncare, combaterea balonărilor şi a colicilor intestinale.

Frunzele de dafin sunt folosite pentru aroma lor la prepararea mâncărurilor. Stimulează digestia, au proprietăţi carminative, antispastice, detoxifiante. Foarte utile în indigestii şi balonări.

Ghimbirul este un condiment răspândit în întreaga lume. În Europa Evului Mediu se credea că vine din grădinile Edenului. Este un foarte bun stimulent digestiv, calmant în durerile abdominale, elimină gazele și senzația de greață, creşte pofta de mâncare, stimulează metabolismul.

Obligeana are proprietăţi tonic-aperitive, eupeptic-amare, antispastice gastro-intestinale, coleretic-colagoge şi carminative. Se foloseşte ca stimulent al secreţiei gastrice şi biliare mărind pofta de mâncare şi îmbunătăţind capacitatea de digestie. Este utilă în caz de hipoaciditate gastrică, anorexie de cauză nervoasă, enterocolite spastice.

Genţiana conţine principii amare care stimulează secreţia salivei, a sucurilor gastrice şi intestinale, stimulează contracţia vezicii biliare şi evacuarea ei în intestin, ajutând la realizarea unei digestii normale.

Muştarul alb este un condiment folosit atât la prepararea mâncărurilor cât şi în tratarea diverselor afecţiuni. Stimulează secreţia gastrică, reduce colesterolul, are acţiune laxativă normalizând tranzitul intestinal.

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri