×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

5 remedii naturale care te scapa de tuse

Răceala are un obicei foarte neplăcut de a ne aduce pe lângă nas înfundat, dureri de cap, ochi înlăcrimați și strănuturi, un alt simptom neplăcut și destul destul de longeviv, numit tuse.

Aceasta obişnuieşte să stea pe capul nostru de la una până la 3 săptămâni şi, ca orice musafir nepoftit, este iritantă și nu ne lasă să ne odihnim. Din fericire, există remedii naturiste care o pun pe fugă mult mai repede.

1. Ceaiurile din plante medicinale sunt cel mai bun aliat împotriva tusei! Călduţe, calmante, reconfortante, ele ajută la fluidizarea secreţiilor şi eliminarea mucusului. Vă recomandăm infuziile de cimbru, cimbrişorbusuiocteipatlaginălemn dulce şi de lumânărică. Dacă tusea este seacă, vă recomandăm plămărică sau de levănţică.

2. Să nu uitați de miere! Aceasta, în amestec cu tinctură de propolis întăreşte sistemul imunitar.

3. Vă mai pot fi de ajutor uleiurile esenţiale, precum cele de mentă sau eucalipt. Le puteţi folosi pe o batistă pe care să o puneți sub pernă la culcare, sau în apă, atunci când faceți inhalaţii cu abur.

4. De asemenea, sucul de morcovi este foarte sănătos pentru organism și se pricepe să alunge tusea.

5. Un leac din bătrâni e cel cu ceapă şi miere. Se taie o ceapă în felii, se adaugă peste ea câteva linguriţe de miere şi se lasă peste noapte. A doua zi se iau câte două linguriţe din sucul format, din două în două ore.

 

 

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.