×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

5 idei pentru un weekend sanatos!

Cu toții știm cum stau lucrurile când se apropie weekend-ul. Dacă în timpul săptămânii suntem mai disciplinați, facem alegeri culinare sănătoase și ne culcăm la ore decente, ei bine, vineri se schimbă treaba. „E weekend, pot să fac ce vreau!” – ne spune o voce venită de undeva parcă din adâncul sufletului.

Așa că, de cele mai multe ori, sfârșim prin a ieși la o bere și o porție de nachos. Sau, pentru cei mai comozi, uitându-ne la un sezon întreg din serialul preferat, acompaniați de o pizza cu multă mozzarella și bacon. Vă sună cunoscut?

Dar acum vin veștile bune: cu riscul de a vă surprinde, vă anunțam că există și obiceiuri sănătoase care ne aduc plăcere. Da, chiar există!

Haideți să vedem 5 idei „plăcut de sănătoase” pe care le putem pune în practică weekendul următor:

1. Plimbați-vă! Prin parc, prin oraș, cu cățelul, cu blicicleta,cu iubitul sau iubita. Lista poate fi continuată după placul fiecăruia. Este o activitate plăcută și energizantă. În plus, studiile arată ca oamenii sunt mai fericiți atunci când ies la plimbare.

2. Mergeți la plajă! Da, ați auzit bine. Este chiar indicat să faceți acest lucru, câtă vreme expunerea este prudentă şi raţională. Soarele stimulează producția de vitamina D, care este responsabilă pentru sănătatea oaselor.

3. Luați pranzul în oraș! A zis cineva că ieșitul la terase este nesănătos? Nu, atâta timp cât mâncăm ceea ce trebuie. În ziua de astăzi din ce în ce mai multe restaurante și pub-uri oferă sortimente extrem de gustoase ce au un conținut scăzut de colesterol și de grăsimi. În plus, doctorii ne spun că relațiile sociale sunt cât se poate de sănătoase pentru psihic.

4. Încărați-vă bateriile cu un somn lung și odihnitor!  Trebuie să recunoaștem ce place să dormim. Dacă punem în balanță și faptul că somnul este vital pentru sănătate și pentru starea de bine, tot ce ne rămâne de făcut este să … dormim!

5. Nu uitați de hobby-uri! Pe măsură ce creștem, renunțăm la lucrurile care ne fac plăcere în favoarea acelor lucruri „serioase” , cum sunt job-ul sau problemele cotidiene. Weekend-ul este momentul perfect pentru a ne ocupa de pasiunile noastre. Un hobby are puternice efecte pozitive asupra sănătății și a tonusului psihic. Să nu uităm că timpul pe care îl petrecem facând ceea ce ne place este poate cel mai valoros. Așa că, de ce să renunțăm la el?

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.