facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-12-02
Vizualizari: 906
Comentarii: 0
Biosept spray suprafețe

Alcoolul prezintă o activitate antimicrobiană rapidă cu spectru larg împotriva bacteriilor vegetative (inclusiv micobacterii), virusurilor și ciupercilor, sunt cunoscuți că inhibă sporularea și germinarea sporilor fungilor, dar acest efect este reversibil. Din cauza lipsei de activitate sporicidă, alcoolii nu sunt recomandati pentru sterilizare, dar sunt utilizate pe scară largă atât pentru dezinfectarea suprafeței dure, cât și pentru antisepsia pielii.

În general, activitatea antimicrobiană a alcoolilor este semnificativ mai mică la concentrații sub 50% și este optimă în intervalul 60 – 90%. Se știe puțin despre modul specific de acțiune al alcoolilor, dar pe baza eficacității crescute în prezența apei, se consideră, în general, că acestia produc deteriorarea membranei și denaturarea rapidă a proteinelor, cu interferențe ulterioare în metabolismul și liza celulară.

O altă grupă de antiseptici ai suprafețelor, și numai este reprezentată de uleiurile esențiale. Un astfel de exemplu este uleiul esențial de lămâie. Un studiu a analizat eficacitatea dispersiei de uleiuri esențiale în reducerea contaminării microbiene în două secții spitalicești. Studiul a fost realizat la două secții ale unui spital de îngrijire acută cu 1.227 de paturi din Austria. Concentrația bacteriilor și ciupercilor aeriene a fost măsurată în camerele pacienților înainte și după dispersia unui amestec de lămâie și brad. Înainte de dispersia uleiurilor în ambele secții, concentrația medie a bacteriilor și ciupercilor era într-un interval tipic crescut. După dispersia uleiurilor a fost observată o reducere atât a contaminării bacteriene, cât și a fungilor. În primele două ore, concentrația medie a bacteriilor și ciupercilor transmise în aer a fost redusă cu aproximativ 40%, respectiv 30% -60%. Amestecul de uleiuri selectat este eficient în reducerea contaminării microbiene a aerului din interior, dar și a suprafețelor [2].

Biosept spray suprafețe este un produs 100% natural, compus din alcool etilic 70% și un amestec de uleiuri esențiale din plante medicinale cu efect antiviral și antibacterian, destinat pentru igienizarea suprafețelor.

1.McDonnell G, Russell AD. Antiseptics and disinfectants: activity, action, and resistance [published correction appears in Clin Microbiol Rev 2001 Jan;14(1):227]. Clin Microbiol Rev. 1999;12(1):147‐179.

2.Lanzerstorfer A, Hackl M, Schlömer M, Rest B, Deutsch-Grasl E, Lanzerstorfer C. The influence of air-dispersed essential oils from lemon (Citrus limon) and silver fir (Abies alba) on airborne bacteria and fungi in hospital rooms. J Environ Sci Health A Tox Hazard Subst Environ Eng. 2019;54(3):256–260. doi:10.1080/10934529.2018.1546498

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri